torsdag 20 maj 2010

Sommarskjorta

Har sett att det är många med syintresse som syr dessa Gynther-skjortor till sina barn nuförtiden så därför måste ju förstås mina barn få åtminstone en skjorta på var också! Vi har haft härlig sommarvärme en vecka nu så tanken med att sy denna var att min äldre dotter skulle få ha den idag men icke, det ville hon inte! Jag skall sy en likadan till min yngre dotter och då kommer storsyrran förhoppningsvis att vilja ha den, hon vill ha det mesta som lillsyrran har! Tyget är ett återanvänt babylakan med små, små blommor. Gjorde knäppning i sprundet och för att dölja den rynkning som blev nedanför sprundet sydde jag dit en knapp så då syns inte ojämnheten så bra. Mönstret är storlek 2 år men jag gjorde skjortan lite längre och kortade av ärmarna. Hade kanske behövt vara en storlek större till min snart 3-åring men den går att få på i alla fall. Blir det fler så syr jag i en större storlek åt henne.

Ni som har fint väder får fortsätta njuta och till ni andra som haft sämre väder hoppas jag också ni får denna underbara värme som vi här i uppe i norr fått njuta av i en hel vecka nu!

10 kommentarer:

  1. Superfin. Visst är det kul när man kommer på egna små fiffiga lösningar. Gillade din tanke med knappen.

    SvaraRadera
  2. Verkligen så söt precis som allt annat du syr. Ibland är det tur att det blir en liten knasig sak för det gör att man kan piffa upp den med någon som man annars inte skulle ha haft.
    Vi har också haft jättehärligt sommar värme och hoppas att det håller i sig ett tag till eller helst hela sommaren.
    Trevlig fortsatt vecka önskar jag dig./ Mia

    SvaraRadera
  3. Jättefin skjorta i ett väldigt sött tyg!
    En fråga, i vilken Gynther finns skjortan? Jag har en bok men den är det inte vad jag vet.

    SvaraRadera
  4. Jättefin skjorta i sött tyg!

    SvaraRadera
  5. Åhhh så söt den blev!!! Tyget var ju verkligen ljuvligt! Smart lösning med tryckknappar och en vanlig dekorativ knapp för det som annars kan bli lite "fult" så att säga:) Du har alltid en så söt fållsöm:)

    SvaraRadera
  6. Vad kul att du vill vara med i min giveaway. Jätteskoj!

    SvaraRadera
  7. Jättefin!! Vi har samma "problem" här, om en har vill den andra ha.. Försöker också sy dubbelt :-).

    SvaraRadera
  8. Vad söt den är! Undrar när jag ska få ändan ur vagnen och prova?:) Har iaf gjort ett försök att rita ett mönster med hjälp av en gamal Gynther bok jag hittde på biblan. Nåja, nu verkar ju vädret bli sämre så då blir det kanske av...

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Jag har en tävling hos mig nu där man kan vinna ett par jeans från Lucky Ellen. Var gärna med!

    Ha en fortsatt härlig söndag.
    http://gratistokig.blogg.se

    SvaraRadera
  10. fin skjorta!
    å ja, vi va på samma loppis, vid travet. tycker d fanns rätt mkt fina fynd där! :)

    SvaraRadera