söndag 16 maj 2010

Mera somrigt


För ovanlighetens skull har jag sytt en klänning! Det är det som produceras i min "syateljé" nuförtiden, klänningar, solhattar eller kanske en hjälm eller byxa till. Kanske det beror på att jag har 2 flickor i familjen eller för att det är så otroligt kul att sy klänningar! :-) Detta är för mig en ny modell, fick använda hjärncellerna ordentligt för att få till halsringningen men till sist kom jag på hur jag skulle sy den. Vissa sömnadsbeskrivningar är bara så svåra att förstå! Lägg märke till knappen vid halskanten, får nostalgikänslor när jag ser den. Tror den är från 70-talet, kommer från mitt föräldrahem och jag tror en syster till mig hade den i någon jacka/kappa eller tröja :-). Dragkedja är det i ryggen på denna modell och tyget är återanvänt, duk och örngott. Försökte mig på att göra gröna ärmar men jag vet inte om det hade varit bättre med det blommiga. Vad tycker ni? Till denna klänning hade jag tänkt att det skulle blir en sådan här solhatt och en sådan här hjälm. Hoppas jag får dem sydda under nästa vecka. Ifall denna modell passar min lilla tös ska hon få en finklänning i ett annat tyg som hon eventuellt skall ha på sitt 1-års foto. Stackarn har inte blivit fotograferad än men hon ska bli det så småningom! Vi väntar bara på det perfekta vädret utomhus för fotografering, helst molnigt men ändå varmt. Här har vi i helgen haft 20-24 grader, så härligt med värme!

Tack för alla kommentarer ang Ottobre mönster och även andra kommentarer på min blogg, roligt att så många tar sig tid att svara!

18 kommentarer:

 1. jättefin, blev nog jättefint med gröna ärmar!

  SvaraRadera
 2. Superfin! Vilket mönster har du använt till denna modell?

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning i ett fint tyg! Jag var själv på second hand härom dagen och hittade två blommiga gardinlängder och en rutig, mamma tyckte de var sådär, jag tänkte direkt på söta klänningar man skulle kunna sy :-D Lägger upp din blogg i min lista också!

  SvaraRadera
 4. Underbar klänning! Tygerna, modellen, knappen... super! Ärmarna ska helt klart vara gröna! :)

  SvaraRadera
 5. Så fin klänning! Såg att du sytt fler fina klänningar och sommarhattar också!

  SvaraRadera
 6. Superfin. Tror du gjorde rätt i att välja gröna ärmar. Det bryter av bra.

  SvaraRadera
 7. Så söt! Jag gillar detaljerna med väck! vilket mönster har du användt?

  SvaraRadera
 8. Jätte fin klänning och det passar så bra med gröna ärmar till :)

  SvaraRadera
 9. Åhhh så fin! Vilka läckra färger!! DEt blommiga tyget var helt underbart och i kombination med det gröna blev det riktigt coolsött:) Modellen var jättefin och det ser himla proffsigt ut med alla stickningar och veck! Kul med knappen:)

  SvaraRadera
 10. Härliga känningar du gjort! Fin blogg, trevligt att jag hittat hit!

  SvaraRadera
 11. Jättefin klänning, perfekt med gröna ärmar!

  SvaraRadera
 12. Verkligen jätte fin klänning! Gillar både tygval och modell! Visst är det härligt med sommar värme?! Bara att njuta så länge det varar!:)

  SvaraRadera
 13. Superfin !!
  Ha en fin dag !
  Cecilie

  SvaraRadera
 14. Vilken underbar klänning! Vad har du använt för mönster, undrar jag med som många andra!

  Jag brukar inte falla för allt som är i grönt men just den här var verkligen så läcker!

  SvaraRadera
 15. Synd på storleken! Har varken tidningen eller barnet i den storleken..Fast mönster går ju alltid att förstora!

  Min yngsta är 3 o ett halvt snart...så denna blir nog för liten för henne...tyvärr!

  SvaraRadera
 16. Fia: Tidningen kanske finns att låna på ditt bibliotek? Här i stan så finns tidningarna på mitt lokala bibliotek. Annars kan vi ju göra mönsterbyte och du förstorar mönstret. Eller så kan jag försöka sy en större i samma tyg om du vill det. Tyget räcker inte till en hel klänning men går ju att blanda med det gröna. Klänningen jag sytt med vit botten och blåa rosor har större storlekar. Enligt mönstret är den ärmlös och ser inte riktigt lika ut upptill. Båda mönstrena är smala upptill och kanske begränsar användningstiden till bara en sommar då de skall sitta tajt upptill. Kanske fungerar att sy i ett töjbart tyg också...

  SvaraRadera
 17. Perfekt med de gröna ärmarna. Jättefin klänning!

  SvaraRadera