söndag 5 december 2010

Karlsson på taket...


Ett set med mössa och vantar för nyfödd. Jag har nu gjort om mössan så att den går ner längre i pannan och den sluter tätare mot nacken, sydde ett veck längst ner. Grundmönstret har en flik som går ner i pannan men jag tycker inte jag får det att se snyggt ut utan att fliken står rakt ut när man fodrar med fleece. Lite svårt att kombinera ett stumt tyg som bomull och stretchigt tyg som fleecen är. Tycker mössan sitter rätt bra på dockan som den blev nu. Dockan är i något större storlek än en normalstor nyfödd baby och passar utmärkt att prova mössor på! Båda tygerna är återanvända. Kanske känner ni igen det blå tyget med Karlsson på taket och lillebror?

Hade inte först tänkt kombinera 2 tyger men eftersom motiven på det blå tyget var stora så var det svårt att få en hel bild på mittdelen av mössan. Grävde i min tyghylla och hittade det söta vita tyget med fåglar på. Vantarna var roliga att sy. Fick dock testsy ett par för att klura ut hur man vändsyr dem och till slut föll poletten ner! :-)

En trevlig adventstid önskar jag er!

9 kommentarer:

 1. Sött set, blir säkert super fint på en lagom stor bebis!:)

  SvaraRadera
 2. Wow, vad jag vill ha en bebis just nu!

  SvaraRadera
 3. Superfint!!! Smart med en docka i bebisstorlek som provdocka;)

  SvaraRadera
 4. Sockersött set till liten bebbe! Har oxå en bit av just det karlsson-tyget som "ligger till sig" i hyllan =) Klurar på det där med vändsydda vantar, skulle behöva sy det mina troll men poletten har inte trillat ner riktigt än..

  SvaraRadera
 5. Jättesött set! Skulle bra gärna också vilja äga en bit av det fina Karlsson på taket tyget!

  SvaraRadera
 6. Vilket roligt tyg, har aldrig set det innan.
  det blev ju ju jättefina vantar och mössan med!/Åsa

  SvaraRadera
 7. Du är så duktig på dessa hättor och så mysigt tyg!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina kläder du syr! Kul att utbyta erfarenheter idag på marknaden :)
  /Millemonster

  SvaraRadera