söndag 19 december 2010

Julskjorta


Nu har också jag fått något att ha på mig till jul! Då man inte finner något lämpligt julrött i klädväg i klädaffären får man allt sy sig själv! Hittade detta enkla julröda bomullstyg i veckan på second hand och jag tänkte genast på att det kunde göras julkläder av. Påbörjade denna ganska sent igår kväll och ville använda den idag så en enkel modell bestämde jag mig för.

Utgångspunkt från denna jag sydde till mig själv för ett tag sedan. Gjorde om ärmarna lite och ville ha skjortan rak nertill. Spets både på fram- och bakstycket och band på ärmarna för att få lite liv i skjortan. Hade velat ha något band i halskanten också men det smala bandet räckte precis till ärmarna. Med en vit scarf med spets behövs det inget mer tycker jag. Ett hastverk men den får väl duga till jul! Kunde vara en enkel ståkrage till och resårband i ärmsluten eller manschetter men som sagt skall det gå fort så...

Nu är jag nöjd med sömnaden inför jul! Tror inte det blir fler syprojekt nu för det här året men man vet aldrig... På onsdag morgon åker vi iväg för att fira jul i Finland. Känns som man behöver ett par dagar på sig för att packa och slå in julklappar! Återkommer och önskar er god jul lite senare! Ha en trevlig kväll och ta det lugnt med julförberedelserna!

5 kommentarer:

 1. ser jättefin ut, juligt och grannt!

  SvaraRadera
 2. Kjempefin julskjorte !
  Ha en flott dag.

  SvaraRadera
 3. Din julskjorta är jättefin. Önskar jag hade tid att sy en likadann själv!

  SvaraRadera
 4. Den ser jättefin ut, ha en trevlig jul i Finland!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Jag skulle också behövt nåt att ha på mig upptill i jul, men inte kommer jag hinna med att sy nåt....!

  SvaraRadera