tisdag 21 december 2010

En present


Detta blir sista inlägget före jul och troligen detta år! En svägerska till mig fick en flicka för cirka 3 veckor sedan och förutom lite babykläder kom jag på att babyn nog behöver en mössa också! Mamman ville ha något i brunt eller rosa så då fick det bli en vändbar mössa i brun-rosa toner. Som mellanlägg värmande flanell. Mössan är tänkt att ha senare i vår när det blivit varmare. Storleken på mössan är 4-6 mån. Vinröda band blev det till mössan då de bruna tagit slut. Jag har för mig att familjen inte har internet hemma så då tror jag inte man kollar in denna på min blogg! Om någon annan bekant ser den så får de lov att inte tala om vad de sett! Hoppas nu mössan passar babyn och att mamman gillar den!

Mössan sydde jag idag mitt under packningen inför vår julresa. Ville ha något roligt att göra förutom det halvroliga att packa när dessutom lillan var febrig och lite grinig så hon satt i famnen ibland när jag sydde. Mössan hade jag klippt till tidigare från mitt ursprungliga mössmönster men det är omgjort nu bl a framtill i pannan. Oj, vad det är roligt att sy dessa hättor! Ganska fort går det också om man inte har så många lager tyg. Denna mössa är ju sydd i 3 lager. Skulle vilja utveckla denna hätta lite mer, så få se om jag får idéer om det efter jul. Det var faktiskt en som frågade om jag, ifall jag hade tid, kunde lista ut en modell för vuxna, då skulle hon köpa en! Det har jag inga planer på än men man vet aldrig.. :-). Finns ju en liknande mössa med öronlappar som är tänkt för äldre barn och borde ju också kunna passa vuxna.

Återstår att önska er en

Fridfull Julhelg!

Hoppas julen får vara något mer än julklappar, god mat, vacker musik och fin gemenskap. Julen har ett budskap för var och en att ta till sig!

8 kommentarer:

 1. Gullig mössa! God Jul till dig också!

  SvaraRadera
 2. God jul till dej med, min vän... Hoppas den blir härlig och full av julefrid! Kram...

  SvaraRadera
 3. Underbar mössa!
  God jul, allt gott!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Vilken fin hätta!!! Tyvärr missade jag ditt inlägg för att hinna ge dig lite besked. MEn jag tror att du grejar det på norska oxå:)

  Hoppas ni får en härlig vistelse i Finland!

  God Jul!

  SvaraRadera
 5. Söt mössa som blir underbar att plocka fram i vår!

  Önskar även dig en fridfull julhelg och en fin vistelse i Finland med familjen!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbart ljuvlig hätta. Hoppas att du och familjen får en god jul.

  SvaraRadera