lördag 11 december 2010

Mössor och vantar!


Andra paret ut med mössa och vantar. Detta set är tänkt att passa en liten flicka på 0-3 mån. Tyget är återanvänt. Jag har tidigare sytt en klänning av samma tyg, se här. Zig-sackband (hur stavas det?) för att få lite detaljer. Bruna muddar för att ta fram det bruna i tyget.


Det tredje paret är sytt av återanvänt tyg i brunt med fjärilar i orange och grönt. Orange kantband och orange muddar för att få en neutral sammansättning. Setet kan passa både flick- och pojkbaby. Brun fleece som värmer i vinterkylan! Brr... det är kallt ute nu här i norr!

Dessa tre set skall passa bebisar 0-3 mån. Alla seten är fleecefodrade med antingen vit eller brun fleece. Det i blått tänkte jag till pojke, det bruna passar både flicka och pojke och det i rosa till en flicka. Naturligtvis kan man använda dem på annat sätt men enligt det traditionella tänket som finns bland föräldrar är det dessa tankegångar tror jag. Vilken gillar du bäst?

Nu skall jag sy dubbletter av alla men i större storlek 3-6 mån. Sen lämna in dem till den mysiga affären och hoppas få dem sålda! Vore ju kul att få se bebisar här i stan klädda i finnkids mössor och vantar!

Så småningom behöver jag ta jullov från symaskinen. Känns att inspirationen börjar tryta. Efter möss- och vantproduktionen skulle jag dock vilja knåpa ihop någon kjol till mig själv till jul, få se om det hinns med. Vill ha en kjol som inte är pennformad, verkar nästan bara vara sådana ute i handeln just nu. Syr man egen får man den som man vill, nåja, inte perfekt men ditåt, he he!

Tack för alla fina kommentarer på mina inlägg! Det betyder otroligt mycket för mig att få respons på det man syr. Hinner inte kommentera så mycket hos er just nu men tittar in när tid finns och lämnar spår där jag stannar längre! Ha en fortsatt trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Tyget i första bild känner jag igen, vi fick den supersöta klänningen och vi älskar den! Men gud vad söta coh välsydda de är, klart de ska bli sålda och äffaren ska ropa in mer! Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättefina set! Gillar tyget och färgkombon på det andra setet mest :).

  SvaraRadera
 3. Vilka söta set, gillar det med fjärilar på!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Jättesött! Blir verkligen förtjust i Karlssontyget.

  SvaraRadera
 5. En helt annan grej... Du hade kommenterat på lilla anka designs hemsida om pepparkaksklänningen! Jo, den kommer till Österbotten, närmare bestämt till Bergö! Tror att lilla Smilla kommer att bli väldigt söt i den i jul!
  Fina saker du också syr, förresten! Lycka till!
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Jättesöta set alla tre, gillade de bruna allra mest =) Klart att affären kommer vilja ha mera, lycka till!!
  Man kan behöva ta ett lov ibland för att ladda på batterier o inspiration. Ska ta julllov från bloggandet, men symaskin o stickor lär jag inte kunna vara ifrån ;)

  SvaraRadera
 7. Tre helt underbara set, tror också på att butiken snart vill ha fler!

  SvaraRadera