torsdag 16 december 2010

Brunt med spets


Tänk att det är så roligt att sy barnklänningar! Jag får aldrig nog! Känns som det enda jag sytt sista tiden är mössor i mängder och klänningar i bruna toner! Denna klänning har legat halvfärdig i ett par veckor. Påbörjades efter julklänningarna men blev inte färdig då jag sedan började med möss- och vantprojektet som nu är klart!

Enkel a-linjeklänning med knäppning på axeln, dubbla knappar för längre användningstid. Hittade ett brett spetsband att ha framtill och den fick som dekoration en större brun knapp och pärlemoknappar. Jag tycker de sistnämnda är så fina, har dem i flera färger och min kära svärmor har förärat mig dem. Band nertill på klänningen och vit dekorsöm kring oket. Modellen har jag ritat av en hemsydd hängselkjol som jag köpt på loppis. Jag vet inte om det behövs lite mer på klänningen, kanske spetsband även på ryggen som man knyter till en rosett? Det är ett brett band kanske 10 cm så jag vet ändå inte.... Denna skall väl passa lillan nu till julen tillsammans med vit tröja och vita strumpbyxor, fint så!

9 kommentarer:

 1. Jättesöt klänning!! En riktig pepparkaka! :)

  SvaraRadera
 2. Superfin!!! Tycker att den är toppen som den är! Läckert med knapparna på den ledden...det var nytt för mig...det var riktgigt effektfullt. Lillan kommer att bli hur fin som helst i denna:)

  SvaraRadera
 3. Suverän!!!!!!!!!!!! Klart jag tvingar tomte att bära nåt till dig, dvs, jag gör det mer än gärna! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Mycket stilren och fin! Tänker också peppaaarkaka, så här i jultid.

  SvaraRadera
 5. Jättesöt med spets och knappar!

  SvaraRadera
 6. Otroligt fin! Visst är det kul att göra klänningar! Jag har också kört in mig på det trots att jag inte har någon som kan använda dem och mina pojkar behöver både byxor och tröjor :-)

  SvaraRadera
 7. Väldigt söt klänning, helt i min smak! Tycker den har lagom med detaljer och knapparna på spetsen är hur fina som helst,

  SvaraRadera