lördag 30 oktober 2010

Tunika!


Jag fortsätter på temat att sy enkla kläder till mig själv. Här en tunika i ett tunt bomullstyg med ränder av ljusbrunt. Jag lade till en rad med pärlemoknappar och under den en handvirkad spets. Fållad med brun dekorsöm i ärmslut, nere på tunikan och halskanten. Tycker den fick lite mer liv med lite detaljer.

Hittade den här modellen hos Lowellas tråd och jag föll för den direkt! Hade sen turen att få tag i mönstret på biblioteket så efter det var det bara ett hitta ett lämpligt tyg och sätta igång med att sy. Skulle egentligen kanske passa bäst med ett tunt jerseytyg till denna modell som ger den ett vackert fall men tycker det fungerade bra med ett tunt bomullstyg också.

När jag först provade tunikan fick jag en känsla av att bära en nattskjorta, men jag har identifierat mig med plagget nu och den skall bäras som ett plagg på vardagar och inte på natten... :-) . Invigde den ikväll och jag fick en positiv kommentar så då känns det bättre!! Det är ju lite spännande att sy till sig själv, jag vill helst inte att det skall se hemsytt ut eller oproffsigt ut.

Tycker det är lite svårt att få till bra bilder trots att man fotograferar på dagen. Idag när vi inte haft solsken har det varit ganska mörkt ute. Blir ju ännu mörkare nu på kvällarna när vi vrider klockan tillbaka i natt. Kommer ni ihåg det? En fortsatt trevlig helg önskar jag er alla!

7 kommentarer:

 1. Duktiga du som prioterar att sy till dej själv! Och du behöver inte vara orolig att den ser oproffsig ut, för jag tycker att den är fantastiskt söt...! Superfint med knapparna!

  SvaraRadera
 2. Vilka välarbetade detaljer!Första gången jag hittar till din blogg Vi verkar ju ha samma bakgrund. Håller på och uppdaterar min läslista, plockar bort och fyller på nya, för ny inspiration. Så nu hamnar du där ett tag så "håller jag ögonen" på vad du hittar på!

  SvaraRadera
 3. Jag tycket inte alls att den ser ut som en hemmasydd nattskjorta. Verkligen fin med spetsen och knapparna och jag gillar ränderna. Ett plagg som är lika fin och användbar på sommaren som vintern med en grovstickad kofta.

  Trevlig fortsatt helg önskar jag dig med.

  SvaraRadera
 4. Den blev ju jättefin! Fin detalj med knappraden, det har inte jag tänkt på som ändå gjort flera stycken ;) Fast av dem jag gjort så är den i bomullstyg favorit (rutiga). Har en tendens att bli lite väl stora i töjbara tyger...

  SvaraRadera
 5. Absolut ingen nattskjorta. Hur snygg som helst!

  SvaraRadera
 6. Jättefint Kia! Heimlaga och personligt har alltid en speciell känsla. Den tunikan ska du bära med stolthet!

  SvaraRadera
 7. Den är perfekt, jag älskar modellen! Det här är verkligen ett plagg jag skulle trivas i och använda mycket! Absolut ingen nattskjorta, tycker du ska vara mycket nöjd istället!!!

  SvaraRadera