fredag 1 oktober 2010

Rosor och äpplen


Jag nämnde för något inlägg sedan att jag sytt en beställning. Beställningen är egentligen min första beställning så det kändes extra roligt att sy den om dock lite spännande! Fick redan i början av sommaren frågan om jag kunde sy en klänning i detta rosiga tyg till en flicka som skulle bära den på sin namngivningsfest till hösten. Det ville jag gärna men eftersom det blev semestertider så bestämde vi att jag skulle sy i slutet av sommaren. Sommaren blev till höst och nu är den äntligen sydd! Mamman valde själv tyg och modell. Tyget räckte precis till en klänning och en tillhörande hätta. Nu finns det bara småbitar kvar som kunde användas till bitar på ett lapptäcke. Den första klänningen jag sydde i samma tyg såg ut så här.
Jag tycker det är roligare att sy unika plagg och inte 2 st exakt likadana så därför valde jag att göra knappar och ett knytband bak på klänningen. Knapparna är ljusgula pärlemorknappar som jag fått av svärmor.

Till hättan ville mamman ha samma tyg i rosor och tyget med äpplen. Tycker det gör sig rätt fint med orange kantband till både äppeltyget och rostyget, sen är det ju lite höstigt också. Jag har sytt en del plagg i äppeltyget tidigare, t ex här och här. Hättan är invigd hos mottagaren och den passar visst om än lite stor men då kan hon ha den i vår också. Håller bara tummarna för att klänningen passar också! Mamman är nöjd med kläderna så det känns skönt.

Hoppas ni inte tröttnat på hättorna nu! Det kommer att komma fler! :-) Har en beställning från en kompis på en hätta till hennes pojke att användas i vår. Sen hade jag en tävling i vår där andrapriset var en hätta som vinnaren inte ännu har fått. Den skulle hon visst ge i present till en baby som jag tror ännu inte är född. Det är vad som kommer att dyka upp här. Ha en trevlig helg alla vänner!

14 kommentarer:

 1. Värför ska vi tröttna på dina underbara söta plagg? Jag håller fortfarande mitt åsikt upp att denna är sötaste klänningen jag har sett, ja, den och den vi fick sist av dig! ;( skämmas att inte skrivit till dig, men jag ska, för hand och med lite överräskningen inne på pekettet, snart!!!!!!!!!!!!!Kram!

  SvaraRadera
 2. Superfin! Gillade modellen jättemycket och tyget går inte av för hackor det heller :o)

  SvaraRadera
 3. grattis till första riktiga beställningen! Tyget är ljuvligt, och klänningen med förstås:-)

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Mottagaren kan knappast vara annat än nöjd! Håller med om att det är mycket roligare med unika plagg med små detaljer som ingen annan har.

  SvaraRadera
 5. Jätte söt klänning! Modellen är så fin och tyget likaså.

  SvaraRadera
 6. Kul med beställning! Klänning är jättefin! Vackert med knäppningen bak. Hettan var också söt!

  SvaraRadera
 7. En riktig finklänning! Söta detaljer och ett fantastiskt tyg, tur att det räckte till en hätta också!!!

  SvaraRadera
 8. Jättefina båda två!!! Klänningen blev verkligen så otroligt söt och det blir ju så fint med matchande hätta till! Hoppas beställaren blev jätteglad!! Det är alltid lite nervigt innan man vet hur det man sytt mottas:)

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken underbart söt klänning! Modellen är kanongullig och tyget är jättevackert! Hättan till blir liksom pricken över i:et =)

  SvaraRadera
 10. For en utrolig fin kjole!
  Så delikat og lekker:)

  SvaraRadera
 11. Fina alster! Härlig blogg!

  SvaraRadera
 12. Jättefin klänningsmodell. Blir också helt förtjust i tyget. Du kanske vill byta några småbitar?!

  SvaraRadera
 13. OTROLIGT fin och söt klänning, verkligen arbetad med vecken och allt, så superfin bara!!

  SvaraRadera
 14. Härliga!!! (Anteeksi, en uskalla kirjoittaa oikeasti ruotsiksi kun olen niin huono...)

  SvaraRadera