onsdag 29 september 2010

Retro höstmössa

Den här hättan eller mössan klippte jag till redan i somras men den blev bara liggande av någon anledning. Det gröna tyget har jag fått av jannepålanne, jag vann tygpacken som hon hade i sin give away i början av sommaren. I den fanns en hel del fina tygbitar varav jag endast använt detta tyg ännu. Fodret är från ett retrolakan i mjuk flanell, ett underbart barn påslakan med härliga motiv på flicka och pojke där de cyklar på gammal cykel etc. Jag vet inte hur gammalt det är men kanske 60-tal??!! Jag gillar det skarpt! Kommer nog att bli fodrat andra plagg i höst av detta underbara tyg. Jag hittade det i somras i Finland på en second hand affär i mina hemtrakter. Storleken på mössan är nyfödd eller kanske 0-3 mån. Mössan har ingen ägare ännu så ifall någon vill köpa den säljer jag den gärna!

Jag har även sytt klart en beställning på klänning och hätta som jag skrev om i mitt tidigare inlägg. Har skickat den till mottagaren men vet inte om den kommit fram så jag bloggar om den senare när jag fått respons från beställaren.

8 kommentarer:

 1. två jättehärliga tyger, kanonfint!

  SvaraRadera
 2. Gillar den översta, jättefint tyg!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Superfin, herlig retro !!
  Cecilie

  SvaraRadera
 4. Hättor är något jag ännu inte provat sy. Får bli ett vår project. Jag älskar fodertyget det är så sött, visst finns det tavlor med liknande mönster. Jag har för mig att en kompis hade det när jag var liten.

  SvaraRadera