söndag 17 oktober 2010

Mössa och halsduk!


Som många andra sybloggare verkar jag vara inne i period då jag syr mössor! Vill prova ännu några varianter av huvudbonader till mina barn i höst innan jag går vidare och fastnar i något annat plagg... :-).

Samma modell som tidigare på denna men nu lite varmare, fodrad med brun, mjuk fleece. Kantband av samma brunblommiga tyg. Tyckte barnet behöver en matchande varm halsduk runt halsen så det fick bli en enkel modell. Tanken var att detta set skulle passa min yngre dotter och matcha hennes rosa skaljacka men mössan blev för liten så det blir att sy en större till henne. Blir lite ändringar på nästa mössa, den skall gå lite längre fram i pannan, antingen mönsterändring eller en kant med muddresår i ytterkanten. Det rosa tyget kommer jag att byta ut mot något annat eller endast använda det brunblommiga. Det brunblommiga är lite kraftigare bomull och kanske beror det på det att det bubblade sig när jag bandkantade halsduken. Eller blev ändarna på halsduken lite för spetsiga?

Till sist får jag tacka för alla trevliga och värmande kommentarer om mina tidigare hättor! Känns väldigt roligt att någon tycker det man syr är fint och uppmuntrande hejarop gör att man inspireras till att fortsätta sy. En trevlig kommande vecka får jag önska er alla som tittar in!

7 kommentarer:

 1. Men dina är finaste och unika på sitt sätt!

  SvaraRadera
 2. Oj, förresten bloggens layout är supersnygg!

  SvaraRadera
 3. gillar verkligen halsduken, borde sy något sådant till min dotter. Brunt och rosa är alltid snyggt!

  SvaraRadera
 4. Vad fint du gjort på sidan jag gillar header klänningen hon har på sig är så fin.
  Kan tänka mig att det är svårt att få till en hätta som täcker och värmer men jag är säker på att du snart har en bra lösning.

  En trevlig vecka önskar jag dig med.

  SvaraRadera
 5. Gulligt set och vad fin din blogg har blivit!

  SvaraRadera
 6. Din lilla docka där uppe är så söt, dina hattor med, bloggen är så vackert nu och enkel och elegant. och ja, det är rätt gissad, du vet.

  SvaraRadera