söndag 24 oktober 2010

Randig t-shirt

En paus i mösstillverkningen och nu blir det lite kläder till mig själv. Det är ju oftast som barnen har mera kläder att använda än man själv, åtminstone i det här hushållet!

Ett randigt jerseytyg i bra kvalité som är loppisfyndat för 10 kr, lite tjockare tyg som jag bestämde jag skulle sy en t-shirt av. Klippte av en befintlig t-shirt med v-ringning på fri hand. När jag skulle till att sy halsringningen blev det problem. Nacken hade jag klippt för vid så det bubblade sig där bak i nacken och mudden var för lång samt att jag tyckte den gick ner alltför mycket framme. Sprätt, sprätt, sprätt och jag tog av mudden lite på längden men än blev jag inte nöjd. Så då klippte jag bort mudden och sydde den smalare och trädde ett resårband i för att få bort bubblorna. Tycker inte det är snyggt än men kanske den får duga så här. Ser väl lite tokigt ut med resårband i halsen när det är v-ringning på t-shirten?! Har ni några tips hur man kunde förändra? Ifall jag nu orkar sprätta mer.... Jag sydde med vanlig raksöm fållen både i ärmslut och tröjslutet. Känns som den kommer att åka upp då det inte är stretch i sömmen. Ni som använder vanlig symaskin till mjuka tyger, vad använder ni för söm i fållarna? Finns det tvillingnål för jersey-tyger? Har ni några tips för hur lång mudd man tar för ex halsringning? Bjuder på en bild på mig själv med t-shirten så ni ser hur den ser ut på. En bild i all hast på söndagsförmiddagen. Ha en trevlig kväll!

8 kommentarer:

 1. Tycker att tröjan ser kanon ut!! Jag brukar göra lite olika med fållar...men om jag syer i ett strechtyg och har en vanlig söm så sträcker jag tyget lite. Och det finns tvillignål till strech!!!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker tröjan set ut att sitta fint och det ser inte alls tokigt ut med resår trots att det är v-ringning. När det gäller fållar så använder jag tvillingnål men även någon av dekorsömmarna på min maskin. Tycker faktiskt att dekorsömmarna funkar bäst för tvillingsömmen har en tendens att gå upp efter en tid.

  SvaraRadera
 3. Tycker tröjan ser jättefin ut, kan väl vara lite kul att ha en rigning som inte är som alla andra :-)

  SvaraRadera
 4. T-shirten ser jättefin ut, kul att få en livebild!

  SvaraRadera
 5. Hei !!
  T-shirten ser kjempefin ut.
  Ha en fin uke.
  Cecilie

  SvaraRadera
 6. Tycker inte alls det ser konstigt ut, tröjan sitter jättefint på dig!!! Jag har för mig att man brukar göra muddremsan två tredjedelar av den totala längden, men vet inte säkert. Så gjorde i alla fall jag när jag började sy, nu går det mer på känsla.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker oxå tröjan ser fin ut!!
  Ja det finns tvillingnål till jersey!
  Jag brukar använda dekorsömmar som tex.fagottsöm till fållarna, fungerar bättre än tvillingnål ofta tycker jag!

  SvaraRadera
 8. Jättefin och sitter perfekt!

  SvaraRadera