söndag 7 november 2010

Mössa och julklapp


Fick en beställning i helgen på en fleecefodrad hjälmmössa vilket gläder ett syhjärta! Beställaren skall ge den åt en bekant vars bebis skall födas i slutet av november. Hon föll för det turkosprickiga tyget som hon sett på min blogg på en annan mössa. Hon ville också ha de orange kantbanden till, vilket ju även fanns på den förra mössan. Storleken nyfödd - ca 3 mån men kanske är den något större. Dockan som har den på sig är en större docka över 50 cm.

Den hittade jag på Kupan här i stan för några veckor sedan när de nyöppnade efter flytten. 50 kr (!) ville de ha för den, jag har sett liknande dockor med betydligt högre priser. Den hade ingen prislapp utan när jag såg den plockade jag kvickt ner den från hyllan och frågade personalen om den är till salu och det var den! Min äldre dotter L skall få den av jultomten, jag tror hon kommer att bli överlycklig! Den är lätt att bära, t o m lättare än de populära Babyborn dockorna som mina döttrar gillar! Hittade en sån också för 50 kr till min yngre dotter som väldigt sällan får låna storasysters så nu har de varsin sån också! Oj, vad vi kommer att ha lätta dagar framför oss efter julen, inget bråk om leksaker på dagarna! :-) Jag och min storasyster hade på 70-talet varsin docka lik den på bilden, de var väldigt omtyckta. Hennes finns så vitt jag vet kvar, min är nog borta sen mina föräldrars gamla sommarstuga revs i mitten på 90-talet.

Hur som helst, det var mössan jag skulle blogga om! Hoppas den faller beställaren och mottagaren i smaken! Jag tycker den är så söt, och passar väldigt bra med brun fleece inuti, kommer säkerligen att komma lite hättor till våren i brunt med orange kantband! Ha det bra alla som tittar in! Och tack för era härliga kommentarer på min blogg, det värmer så mycket!

6 kommentarer:

 1. Beställaren är supernöjd!!!
  (jag alltså... )

  /Annika

  SvaraRadera
 2. härligt fin hätta...
  och vad roligt att göra fina fynd, tror nog att tjejerna blir jätteglada!
  kram åsa

  SvaraRadera
 3. Superfin hätta!!
  Söt docka också!!

  SvaraRadera
 4. Superfin lue !!
  Ha en fin mandag.
  -Cecilie

  SvaraRadera
 5. Jag älskar den här modellen på hätta och din senaste är jättesöt! Fint jobb som vanligt med tyg och färgval!
  Och grattis till dockan som är ett riktigt fynd tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Jättefin, förstår att beställaren blev glad :)

  /Mia

  SvaraRadera