söndag 21 november 2010

Mera pepparkakor..


Jag blev så förtjust i mitt bruna jultyg så jag ville sy en till klänning kombinerat med det brunrutiga tyget. Här har jag använt restbitar av båda tygerna. Små detaljer av spets, zigzack-band och knappar för att få den lite roligare och finare! Det rutiga tyget blev knappt och skarvat på flera ställen. Ville bara inte gå in till stan och köpa mer tyg, lite bökigt när lillan blev sjuk i veckan. Syns lite väl tydligt med skarven längst ner både på fram- och bakstycket, den är inte på mitten och jag fick inte ihop rutorna så det inte syntes, men, men den får duga åt lillan! Hennes julklänning i mitt tidigare inlägg kanske jag säljer eller lägger på hög för kommande behov. Den blev i längsta laget för henne.

På baksidan fick det bli tomtarna och det rutiga tyget. Namnlappen hamnade bak i nacken då jag tyckte den passade bäst där. Klänningen påbörjades när lillflickan var febrig och jag ville ha något roligt att göra. Jag satt och sydde vid köksbordet när hon sov eller så fick båda barnen leka och springa kring mig medan jag sydde. Har varit helt utvilad några dagar då barnen fått för sig att sova längre på morgnarna, så härligt! Då har man ju också
helt klart mer energi att sitta vid symaskinen! :-)

Nu är det bruna jultyget så gott som slut så när som en liten bit med hjärtan. Jag tror dock att det kommer att komma mer julklänningar innan jul. Har hittat en del fina juldukar på second hand som passar ypperligt för små söta klänningar.

Igår var jag och hörde mig för på stan i en liten affär om de skulle vara intresserade av mina retroinspirerade barnkläder. De tyckte det lät intressant och bad mig återkomma i veckan med några plagg så man får se stilen på mina plagg. Det känns ju spännande och roligt! Nu skall jag försöka sy några mössor eller annat som inte tar så länge att sy så jag har något nysytt att ta med mig. Annars får jag gräva i barnens garderob och ta med något av det jag sytt tidigare. Det är mest sommarplagg som jag sytt åt dem men något skall jag väl hitta.

Önskar alla som tittar in en fortsatt trevlig kväll och en bra kommande vecka!

17 kommentarer:

 1. Gud så fin! Alldeles bedårande!

  SvaraRadera
 2. Så himla fin! Hoppas du får sälja några dina unika och personliga barnkläder i den lilla affären. Det behövs absolut mer sådana kläder att välja på till barn. Ska hålla tummarna!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fin den blev, underbart med alla smakfulla detaljer! Och vad kul sen med en eventuell återförsäljare, hoppas det går vägen!

  SvaraRadera
 4. Åhhh så fin!!!! Alldeles bedårande!! Framsidan är ju bara så ljuvlig:) Vad roligt att du kanske kan sälja lite av dina fina alster i butik!!! Håller tummarna:)

  SvaraRadera
 5. Så fin den är och lycka till med butiken :)

  SvaraRadera
 6. Lycka till med försöken att få sälja!

  SvaraRadera
 7. ännu en supersöt klänning...! Önskar lycka till jag med :-)

  SvaraRadera
 8. Så vakker klanning !!
  Fortsatt god vecka til deg også-
  -Cecilie

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar skapelse! Helt fantastiskt fin! Imponerad!! :)

  SvaraRadera
 10. Supergullig julklänning!
  Lycka till med eventuell återförsäljare, spännande! =)

  SvaraRadera
 11. Ja vissa kan då pussla! Härligt! Kul när man kan få till en så här fin klänning med bara restbitar! Som min svärmor brukar säga: "Inget får förfaras!" Jag håller med när det gäller fina tyger.

  SvaraRadera
 12. Visst de ska älska dina kläder på den lilla affären, absolut finaste är dem!

  SvaraRadera
 13. Åh vilka fina kläder. Vi kommer nog att beställa något av dig snart! /pernilla

  SvaraRadera
 14. Åh så spännande med en butik! Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Jättefin klänning! Lycka till med återförsäljaren :)

  //Lina

  SvaraRadera
 16. Oj oj vilken fin.. Det är sånna här klänningar som gör att jag ibland längtar efter en dotter :) Underbar.

  SvaraRadera