tisdag 16 november 2010

Jul med finnkidsHar haft "symaskinsrace" några dagar och sytt varsin julklänning åt mina flickor. Modellen har jag sytt tidigare bl a denna och denna. Enkel a-linje klänning, inspiration Gynther men lite modifierat. Eftersom tomtetyget är ganska livfullt så valde jag en enkel variant på klänning.

Klänningarna invigdes idag då det var sedvanlig luciafotografering på Strömpilen här i stan. Under tiden man väntade på sin tur för fotografering fick barnen leka och busa av sig på Busplaneten! Allt gick bra, en lite trött mamma sydde de sista knapparna när vi väntade på vår tur! Men det är ju så det skall va ibland, lite ont om tid ifall man vill sy kläderna men det löser sig för det mesta! :-).

Barnen ställde upp för fotografering och stod så prydligt bredvid varandra utan krångel. Vi fick några fina kommentarer om de lite ovanliga klänningarna mitt bland traditionella tomtenissar, lucior och pepparkaksklädda barn. Dagen avslutades med hamburgermiddag tillsammans med en god vän och hennes 3-åring. En riktigt trevlig men lite tröttsam dag. Imorgon får vi allt vila!

Lillasysters klänning blev något i längsta laget men jag ville gärna ha hela motivet med tomtar och hjärtan så då fick det bli så här. Hade jag haft mer tid på mig hade det blivit lite annorlunda. Jag hade kunnat klippa bort lite i mitten på tyget. Sen hade hjärtraden kunnat komma lite längre ner för att få med hela röda hjärtan. Tomtetyget är en återanvänd julduk och det brunrutiga är nytt tyg från Ohlssons tyger. Knapparna är 2 par olika till varje klänning för att jag ville ha de snyggaste jag hade i dessa färger och som mest matchade med färgerna på tygen.


Bjuder på några bilder av barnen nyss hemkommen, med reservation för det dåliga ljuset på kvällskvisten. Skall man få bättre bilder skall det fotograferas på morgonen eller tidig eftermiddag. Tänkte att det passade bra när de ändå var lite festligt klädda efter fotograferingen.

Ha en fortsatt trevlig vecka alla som tittar in här!
11 kommentarer:

 1. Så fine julekjoler. Veldig fint med ulike stoff foran og bak.
  Ha en fin onsdag !!
  -Cecilie

  SvaraRadera
 2. vilka fin klänningar... förstår att ni fick uppskattande kommentarer! Bra jobbat :-)

  SvaraRadera
 3. Åh så underbara julklänningar!!! Mycket fina!

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara klänningar, I like./Åsa

  SvaraRadera
 5. Verkligen härliga och fina julklänningar! Förstår att ni fick uppskattande kommentarer, dom sticker ut på ett mycket positivt sätt!

  SvaraRadera
 6. Härligt orginella julklänningar! Fin kombo med tomtetyget till det rutiga, känn dig nöjd!

  SvaraRadera
 7. Klänningarna är jättefina! Gav mig dock en liten julpanikkänsla i magen, har inte alls hunnit tänka på kläder, lucia etc....

  SvaraRadera
 8. Ååå så fina! Visst är det kul att sy klänningar av fina retro-dukar!

  SvaraRadera
 9. Å, vad käckt. Jag har också grunnat på detta. Jag har gamla gardiner och andra juliga tyger. :)

  SvaraRadera
 10. Dom är jette sötta dom är som små sagor prinsessor i sina tomte förkläden helt
  Fantastiskt du är otroligt duktig på sy du får högsta poäng av mej till 100%

  SvaraRadera