söndag 2 januari 2011

Nytt år, nya tyger och något stickat

Får önska er alla ett gott nytt år! Hoppas året börjat bra för er del, det har det för min familj. Vi är nu tillbaka i stan, jag är en del tyger rikare och några slantar fattigare.!! Jag har även fått en overlock, faktiskt som födelsedagspresent, av min kära kusin! Är helt överväldigad av dennes otroliga givmildhet. Jag hade tänkt köpa den men det fick jag inte :-). Det är en Hobbylock och jag har inte hunnit prova den än så det kommer inlägg om den senare.

Ja, tyger har jag med mig från Finland. Billigt, billigt att köpa på second hand där. 20 cent för örngott och 1 euro för lakan så inte blir kassen dyr full med tyger där inte! Hittade John Blund 2 större och 2 mindre örngott så ni förstår att jag är lite lyrisk över dem. Även en del andra fina retro bomullstyger. Det turkosa med vita blommor är flera meter stretchigt tyg. Bomullstyget i turkost och grönt med olika motiv har varit en väggtavla. Det är så fint så jag inte kan klippa i det ännu så än så länge får det ligga till sig i tyghyllan. Jag har lite idéer vad jag kunde av sy av de nya loppistygerna men just nu stickar jag lite så sömnaden får vänta. Dessutom vill jag få in tygerna i tyghyllan innan jag sätter mig ner vid symaskinen.



Under vår resa har jag roat mig med att sticka. Har kollat en del bloggar under hösten och sett en underbar väst/kofta för barn. For iväg till stan dan före dan i vinterkylan och inhandlade finskt garn och satte igång. Stickor nr 5,5 så denna väst går fort att sticka. Den sitter som ett smäck på yngre dottern så hon får använda den flitigt i vår innan hon växer ur den. Håller som bäst på med en till åt äldre dottern i annan färg, den dyker väl upp här senare i månaden när den blivit klar. Kanske kommer det bild på dottern med västen på senare någon dag. Idag var det inte så lämpligt med nerkletat hår av smör och omatchande kläder!! Ha en fortsatt trevlig kväll!


15 kommentarer:

  1. Men åhhh så fin västen blev!!! Sa ju att du skulle greja det utan min hjälp:) Åhh vilka alldeles underbara tygfynd du gjort i Finland...är inte alls avis;) God fortsättning på det nya året!!!

    SvaraRadera
  2. Ååå så fina loppistyger! Nu längtar jag ut på loppisrunda! Och vilken fin väst, undras om man kan göra den ivuxenstorlek. Den skulle jag vilja ha...

    SvaraRadera
  3. Gott nytt år! Jättesöt väst och fina tyger!

    SvaraRadera
  4. Jättefin väst, och vilken lycka med en hel kasse full med loppistyger!/Åsa

    SvaraRadera
  5. låter som att du haft en härlig resa... Roligt med fina loppisfynd, och att få klura på vad det ska bli :-) Västen är helt ljuvlig, önskar att jag kunde sticka med...

    SvaraRadera
  6. Jättefin väst och vilken super present du fått! Kul med loppis fynd också, blir väldigt avis på John Blund tyget... God fortsättning på året!

    SvaraRadera
  7. vad fin väst! gillar västar!

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga tyger jag som är inne i en turkos blå period älskar det blommiga.
    Att sticka en väst är också något jag vill prova praktiskt och fint under vinterkläderna. Var hittade du beskrivningen till den snabba men samtidigt fina väst?

    SvaraRadera
  9. Wow! Det är visst till Finland man ska åka alltså, om man vill fylla på med billigt tyg! :-)

    Västen var jättesöt!

    SvaraRadera
  10. Helt underbar kofta/väst! Ser väldigt gärna att du lägger in en livebild på din dotter med den på!

    SvaraRadera
  11. Superfina tyger! Bokar resa imorgon ;)

    /Mia :)

    SvaraRadera
  12. Åhh vad söt den blev även enfärgad. Jag har ju oxå sett den västen runt om på bloggarna o tänkt 1000 gånger att göra en men fastnade på vad jag skulle matcha för färger. Har lite för många o välja på, värsta i-landsproblemet ;) Just nu har jag dessutom fastnat i strumpsticketräsket, haha.
    God fortsättning på 2011!!!

    SvaraRadera
  13. ÅÅÅÅÅH men hallå! tur att du åkte dit, ingen stress coh finaste skatte hittade du! Jag önskar dig finaste år, dvs allt lycka till dig och din familj, massa med nya projekt och lite pengar då, God by your side! Det räcker då!

    SvaraRadera
  14. Vilken fin väst och vilka härliga loppisfynd du har med dig hem från Finland! Sen ska det bli kul att se vad du syr med din nya Hobbylock, grattis!
    God fortsättning på 2011!

    SvaraRadera
  15. Mysig väst! jag har också bunkrat både tyger och garner i Finland, dock inga loppistyger den här gången...

    SvaraRadera