söndag 23 januari 2011

Tunika på gång...Först får jag tacka för era värdefulla tips ang ol-maskinen! Snällt av er att ta er tid och kommentera! Sen var det en gullig människa som tipsade var man kunde få tag i instruktionsbok till min hobbylock via Pfaff och den har jag laddat ner på engelska. Kostade några små slantar men nu har jag i alla fall lite mer att gå efter när jag funderar på något om min fina maskin!

När jag rotade i mina tyghyllor igår hittade jag detta hallonröda tyg med prickar. Jag tror det är någon typ av bomullsviskos. När jag såg det tänkte jag på någon tunika och jag satte igång med att klippa i det på en gång! Modellen är samma som jag sytt tidigare, den hittar ni här. Den påminner ju lite för mycket om den enkla skjortan jag sydde till jul men jag vill ha den lite annorlunda. Hittade en spets i min spetslåda men tyvärr räckte den inte till något mer. Funderar på att köpa mer och sy spetsen i ärmsluten också. Jag gillar mycket denna spets, jag tror kinoko använder en liknande spets till sina underbara romantiska kläder! Vill ha lite tips om halsringningen! Hur skulle ni sy där? Tänkte mig kanske bara en enkel variant med fåll men kanske behövs det något mer? Ska jag ta bort spetsen eller? Fållen nertill har jag sytt med vanlig raksöm, kanske det blir för mycket med en dekorsöm där.

Nu vill jag har mer arbetade plagg till mig framöver. Har bläddrat i mina mönster och hittat flera fina skjortor och även kjolar så förhoppningsvis skall jag få till några fler plagg åt mig i vår!

Denna tunika syr man ju snabbt på ett par timmar ifall man är riktigt snabb! :-). Tacksam tips för att avsluta denna enkla variant av tunika!

Finnkids-märket passar inte till mina vuxenplagg av förklarliga skäl! Kanske borde jag hitta ett namn som passar alla mina kläder både vuxen och barn.... Dock gillar jag finnkidsen - så jag får fundera om mina vuxenkläder skall få något eget namn.

Ha en trevlig kväll!


8 kommentarer:

 1. Jag, som har blivit spetstokig, röstar för smets i ärmsluten.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, mera spets!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag röstar också på spets!

  //Lina

  SvaraRadera
 4. Spets i ärmsluten tror jag också blir snyggt! Ska bli spännande att få se tunikan när den är klar!

  SvaraRadera
 5. Så fin tunika !!
  Ha en super dag !
  *Cecilie

  SvaraRadera
 6. Du är så modigt som syr åt dig, jag är inte alls mogen på det. Jag ville en rinoklänning från länge länge sen, men som du ville ha lite mer fred med min egen kropp, du har gått genom två tätta förlössningar, som jag själv, men vännen man kan inte vänta mer för en så fin klänning, jag ska beställa en till, när går tbx till egen strl, men än så länge är jag en L i vackarste smårosiga klänningen av en superduktig designer, kanske detta hjälper viktminskningen, hehe. Det var jätteroligt att svara på massa frågor, och ni vill jag bara sy igen ! För det är det som är extraroligt!

  SvaraRadera
 7. Hihi, röstar också på mera spets!

  Du frågade om velour är varmt som ovandel till vuxen, jo det är det väl. Kanske inget för sommaren direkt ;-) Jag är ganska varm av mig men tycker att det funkar bra med 3/4 trumpetarm, det blir lite svalare. Sen har jag oftast bara leggings till.
  Kul med fler som syr till sig själv!! :-)

  SvaraRadera