söndag 9 januari 2011

Mer stickat och kalas


Storflickans väst är nu klar. Samma modell som tidigare bara en annan färg och större storlek. Här har jag blandat ett ekologiskt bomullsgarn och ett finskt yllegarn. De är nästan exakt i samma färgton men man ser inte skillnaden när de är stickade tillsammans. Jeansblå färg. Bomullsgarnet räckte precis, endast några meter är kvar så man kan säga att det gick jämnt ut!

Båda flickorna använde sina stickade västar idag och de trivdes i dem. Efter en hel dags spring och lekande inomhus så tycke L att hon blev lite varm men annars verkade de trivas i västarna.

Mor i huset har fyllt jämna år och det firade vi på eftermiddagen idag med ett litet kalas tillsammans med goda vänner. Jag är en samlare av orkidéer och idag fick jag två orkidéer i present vilket gladde ett "blomhjärta". Tidigare i veckan fick jag av min äkta man en vit brudorkide med 4 stänglar, bild nedan! Idag fick jag också en vacker hibiskus och andra finfina presenter! En härlig dag med roligt sällskap kring kaffebordet är speciellt det man minns från denna fina dag.
Nu har symaskinen fått vila flera veckor. Känns skönt med pausen men börjar längta lite efter att sy något. Få se om det småningom dyker upp något här. Skulle vilja sy något jag inte sytt så mycket av tidigare... har lite idéer så få se om jag skrider till verket den kommande veckan. Tack för att ni tittar in här, det är så roligt med era kommentarer! Ser att jag fått några nya följare också till min blogg, det är ju också väldigt trevligt!

7 kommentarer:

 1. Grattis! _Vilka fina blommor, vilka ännu finare dottrar gudgav dig! Underbara väst, alltså känn dig lycklig för år efter år skaffar du mer och mer erfarenhet och visdom!

  SvaraRadera
 2. Jag måste packa till dig, fast det var inte så mycket jag hittat, tänkte köpa dig efter Spanien som jjag nog åker nån gång på våren. men jag hittar säkert nåt så länge! JAg söker startaeget, och som en del av det ska jag parktisera hos någon annan som kan mer än jag, mycket har jag gjort, men sanningen är att det är en supertuff brasch!

  SvaraRadera
 3. Grattis på födelsedagen i efterskott! Så lika varandra döttrarna verkar vara!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på töserna!
  Och grattis i efterskott!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! Kul med livebilder på västarna som var jättefina på!

  SvaraRadera
 6. Grattis! Kul med födelsedags gäster. Så många fina blommor du fått som förgyller vinter mörkret!

  SvaraRadera
 7. Stort GRATTIS till dig! :)

  SvaraRadera