söndag 16 januari 2011

BondskjortaJag ville ha en skjorta till min yngre dotter som passar till hennes beige-bruna väst. Kom över detta mönster för ett tag sedan och har länge tänkt testa det. Bondskjorta kallas den. Egentligen är denna modell kanske tänkt för pojkar men ville testa ifall dottern kunde passa i den. Passar vet jag inte men i alla fall blev den för stor för att passa till västen som ju är i minsta laget. Skjorta med stolpknäppning som ju inte var så svårt att sy som jag trodde. Dock blev skjortan inte perfekt men som första skjorta är jag ganska nöjd. Kineskrage och ett par veck bak på ryggen för bättre rörelsevidd. Tyg från ett återanvänt påslakan och knappar från svärmor. Som ni ser på bilden fattas ett knapphål på kragen och namnlappen förstås. Det ska kompletteras.


Ja vad tycker ni, kan man ha denna skjorta till flickor också eller är det pojkstämpel över den? Jag har sett liknande modell för flickor där det är små veck på okdelen på framstycket och ett resårband i ryggen för att smala till modellen. Tror jag skall försöka på mig en sådan modell för att få en skjorta som sitter tajtare åt 1-åringen. Får väl kombinera flera mönster för att försöka få till en sådan skjorta. Ja, ni får se vad det blir!

Nöjd var hon i alla fall att ta på sig skjortan i morse, eller att posera! Skjortan användes sen idag bl a på julgransplundring på makens jobb. Julgransplundring, jag vet inte vad man gör då? I alla fall kändes det mer som att vi dansade ut julen för någon gran plundrades ju inte! Ja allt förstår man sig då inte på i Sverige! :-). Jag är ju inflyttad som bekant. Här har jag lekt lite med photoshop som jag ju inte behärskar så bra då stolen hon satt på suddades bort i brådskan men ni ser henne och skjortan i alla fall! Ha det gott alla läsare!

10 kommentarer:

 1. Lilla sötnosen!!! Skjortan är superfin å visst kan man ha den till flickor!! Jag hade lätt klätt lilla A i den:) Å så fint det blev med den fina stickade västen till:)

  SvaraRadera
 2. Verkligen rätt tyg till en sådan skjorta, den ser jätteskön ut! Och visst passar den på flickor också!

  SvaraRadera
 3. Jättefin skjorta, gillar när man återanvänder saker!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Instämmer med föregående att det definitivt passar även flickor. Hade lätt kunnat använda en sådan till flickorna. Västen matchade superb! Och tyget var som gjort för bondskjorta =)

  SvaraRadera
 5. Självklart en unisexskjorta...! Den är jättefin, och din lilla flicka är så söt!

  SvaraRadera
 6. Så fin skjorta!! passar ju både pojkar och flickor lika bra!

  SvaraRadera
 7. O, så söt! Hon ser ju ut som en docka!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också att det här är en bra unisexmodell. Hon är så fin i sin skjorta!

  SvaraRadera
 9. Verkligen lyckat, älskaaaaaaaaaaaaaaaaaaar skjortan, din "pajta", säger man så? är den finaste jag har sett, som vanlig slår du igenom, min underbart tallangfull vän, och Dina är bara en sockerbit! Ja, dödskallar var inte lätt heller, jag lovar att jag fick panik direkt, men man måste förstå att smaken är som baken, och till sist tycker jag att det gick mer än bra. Praktiken går bra, jag är på rätt spår, men det tar sin tid och jag är ganska rastlös, du vet... KRAM!

  SvaraRadera