måndag 31 januari 2011

Vårkänslor

Visst längtar de flesta efter våren nu?! Ja, i alla fall jag. Vi har de senaste dagarna fått uppleva plusgrader och även lite sol här uppe i norr vilket känns härligt när vi haft en kall vinter hittills. Fram med lite ljusare tyger att sy av liksom.

Påbörjade under helgen klänningen ovan och idag kunde jag göra klart mössan. En magsjuka i familjen under helgen gjorde att det tog sådan tid men nu äntligen är vi friska och jag hoppas verkligen att vi får vara det i flera veckor eller månader helst, om man får välja! :-).

Jag tänkte denna klänning som del i den leverans som skall till butiken som säljer mina kläder. Skall sy några klänningar i olika storlekar framöver och det blir några i detta tyg. Mössan sydde jag i bara farten... Samma modell på både klänning och mössa jag sytt tidigare. Klänningen är i storlek ungefär 3-6 månader och mössan upp till 3 månader.Som liten detalj ett fint dekorband ovanför fållen. Det var lite svårt att sy på det då det är av en tjockare variant men jag tycker det blev snyggt. Bandet har jag fått av en bekant till mina svärföräldrar. Några dagar innan hon dog hade hon överräckt en påse med underbara spetsar, band och liknande till dem som hon sa att jag skulle ha... Ibland är det ju lite märkligt det som sker. Jag har fått en del fina tyger och sygrejer av denna nu avlidna äldre dam tidigare och jag har även fått möjlighet att träffa henne för några somrar sedan. En tygängel kan man säga.

Det var allt för idag! Nu blir det väl att ta tag i tältet, eller den röda tunikan som är halvfärdig.... Ha en fortsatt trevlig måndag!


17 kommentarer:

 1. Vilken fin klänning, och härligt milda färger!

  SvaraRadera
 2. Vilken söt klänning! Tyget den är sydd av är verkligen jättesött!!

  SvaraRadera
 3. visst är det härligt att det går mot ljusare och varmare tider...! Setet är jättefint, gillar detaljen med bandet.

  SvaraRadera
 4. Vilket gulligt set! Tyget är underbart och det fina bandet är pricken över i!

  SvaraRadera
 5. riktigt söt och fina detaljer! :)

  SvaraRadera
 6. jag vill vara den dockan, jag lovar!

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar klänning!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Underbart set! Väldigt snyggt med dekorbandet och vårkänslor fick man verkligen vilket behövs nu efter den stränga vintern.

  SvaraRadera
 9. Jag ser också fram emot våren. VÄldigt fin klänning. Det var lustigt när jag såg den och upptäckte att jag för ca 1 timme sedan stötte på samma mönstrade tyg men i rött-vitt.

  //Lina

  SvaraRadera
 10. Och tyget kom givetvis med hem till mig :)

  SvaraRadera
 11. Gillar skarpt!! Ser väldigt proffsig ut, och tyget är jättefint!

  SvaraRadera
 12. Jag längtar också efter våren nu. Ska bli skönt med lite mer ljus och värme!
  Vilka underbara små plagg du sytt, det där tyget skulle jag också vilja ha i min ägo!

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig klänning men framför allt vilket underbart tyg. Jag ska faktiskt ge mig på att sy en del i bomullsväv nu under juntan. Det var så länge sedan jag hade en sådan period men nu bara suger det i väv-tarmen och gör ont i trikåtarmen :-). Ja jag såg att hon stavat fel och mailade henne. Hennes familj ligger också i magsjuka så hon stressade nog lite med att lägga upp det. Meningen var att hon skulle lägga in mina kläder under nyheter men då började någon att kräka i familjen så hon fick ta en paus. Men kika in där igen efter helgen så ser det nog annorlunda ut.

  SvaraRadera
 14. Åh superfint, vilket underbart tyg, och vilken snäll tyg-ängel!

  SvaraRadera
 15. Ta mått på dig och skicka mejl, så får vi se vad vi kan göra!, jag vill också göra en till mig, men jag är så fegis, du ger mig styrkan, let us try! Du ska inte köpa av mig, vännen!

  SvaraRadera
 16. Hej igen och tack för din låååååååååånga kommentar. Saknar dock ditt mail :-). Blev så nyfiken på vad du hade för frågor till mig.

  SvaraRadera