söndag 6 februari 2011

Inget nytt, bara en mössa sytt!En beställning via affären som säljer mina mössor och vantar. Inget nytt alltså, har ju sytt ett antal mössor förut av denna modell! Skall till en flicka, storlek 1 år.På min födelsedag för några veckor sedan fick jag tre st finfina orkiéer. Denna orkidé är den vackraste av dem just nu. Den har många blommor i vitt och mörk rosa.


Såg för någon vecka sedan att två av dem mådde dåligt. Efter att jag läst lite om skötsel för dessa blommor på internet så kom jag fram till övervattning! Köpte glaskrukor till dem och de fick en näve lecakulor i botten som rekommenderas för orkidéer. Nu håller den ena på att hämta sig och den andra lider ännu men snart skall de väl återgå till ett normalt välmående blomliv! Någon kväll gick åt till dessa kära vänner så därför har det inte blivit så värst mycket sytt den gångna veckan förutom i helgen! Det är de två bortre blommorna som inte mår så bra. De har slokande blommor och även bladen hänger på den tredje orkidéen till höger.

Ja för att återgå till sömnad så blir nästa lilla projekt något av tyget nedan. När jag hittade det på second hand kunde jag genast se vad det skulle bli. Kan ni gissa?


10 kommentarer:

 1. Jättefina blommor,är det flanell på bilden av tyget?
  I så fall kanske det ska bli en pyjamas!/Åsa

  SvaraRadera
 2. MinaMirakel: Nej det är inte flanell! Det är ett bomullstyg! :-)

  SvaraRadera
 3. De kan inte vatnas för mycket, en gång i vecka, tills de är tora, och behöver ljus, så du har gjort rätt. Siken söt hatta! Och jag vet vad det blir en bondeskjorta, pajta, pajta, vi är pajta-älskare. Du, ta mått på dig, allvar!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint tyg med fjärilar! Mössan är jättesöt i det tyget!

  Jag tror också du ska sy en skjorta, om det blir pojk eller flickmodell kan jag däremot inte gissa!

  SvaraRadera
 5. så fort jag såg tyget tänkte jag att det nog ska bli en skjorta. Nu är vi ju många som gissat det, frågan är om vi får rätt?! :-)

  SvaraRadera
 6. Ja ni har ju rätt förstås! Den är inte tillklippt än så mer kan jag inte berätta! Vänta och se...

  SvaraRadera
 7. Hättan är ju alldeles ljuvlig!!! Lilla A älskar "fäääriiilar" som hon säger:) Supersöt!!

  SvaraRadera
 8. Visst ska jag svara, sov sött, vi hörs imorgon!

  SvaraRadera