måndag 14 februari 2011

Tröja med applikation...


Jag har provat på att göra min första applikation. En utförlig tutorial hittar man ex hos KokaLal. Det gick bra förutom att jag i min iver att få klart blommorna sydde fast applikationerna på kort tid vilket medför att stygnen inte blir så jämna men för att vara min första är jag nöjd. Blommorna är från samma tyg som fickorna till retrobyxorna i velour jag sydde för ett tag sedan. Så nu matchar setet tillsammans! :-).

Tröjan är sydd i gul härlig velour. Den har raglanärm och gula muddar. Tröjan sydde jag redan för 2 år sedan åt min äldre dotter men nu passar den lillan. Jag har bara sytt om den lite med min overlock för att få snyggare sömmar och plagget blir ju helt klart annorlunda! :-). Velouren köpte jag på loppis för flera år sedan. Tyvärr fäller denna gula velour något helt kopiöst tvätt efter tvätt. Vet inte hur blomman kommer att se ut efter tvätten men jag chansar. Kommer inte ihåg om jag tvättat i 40 eller 60 grader tidigare och om det gör skillnad men får väl prova igen och hoppas att den slutar släppa färg.Sen får önska er alla en riktigt trevlig

Alla Hjärtans Dag!

8 kommentarer:

 1. Väldigt inspirerande, jättefin applikation.
  Måste oxå sy några tröjor med applikationer/Åsa

  SvaraRadera
 2. å, vilken härlig tröja, så enkelt men ändå så fint! Har inte riktigt kommit till det där med applikationer än, kanske borde ta tag i det :-)
  Ha en härlig alla-hjärtans!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt. Ha en bra dag du med...

  SvaraRadera
 4. Så effektfullt med zigzag-banden till!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt applikation! Tröjan set jättemysig ut!

  SvaraRadera
 6. Härlig tröja med fina applikationer. Det kräver en del tid det där med applikationer och jag är usel på att ta mig tid=inga applikationer eller iaf väldigt få:)

  SvaraRadera
 7. Superfin! Älskar den gula färgen och de sköna blommorna.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 8. Hej, vad roligt att du vill vara med i mitt lotteri! Jag har allt varit här inne hos dig innan och kikat även om jag kanske inte lamnat kommentar, kommer inte ihåg. Gillar verkligen denna sota gula velourtroja, ser ju galet mjuk o mysig ut och applikationen ar fin. Jag har faktiskt aldrig provat på det dar med sicksackband, men det måste testas!

  hej hej

  SvaraRadera