söndag 3 april 2011

En rosendröm..Det skulle jag kunna kalla denna klänning! Jag gillar detta tyg väldigt mycket! Tyget för mina tankar till 60-talet med smala klänningsliv och böljande kjolar. Jag bara gissar att det kan vara från 60-talet, någon som vet förresten?!

Samma modell som tidigare på mina hängselkjolar men nu ville jag göra lite annorlunda på kjoldelen så jag lade till lite på vidden från oket neråt och gjorde rynkor. En nyinköpt vacker spets fick pryda strax ovanför fållen.Sen ville jag ha något annorlunda på okdelen så jag försökte mig på en liten tygrosett. Bandet kring rosetten är en bit spets som jag sytt ihop som en rundel. Det är samma spets som nere på kjolen. Hur man gör tygrosetter hittade jag här.Jag sydde en klänning i samma tyg förra sommaren. Den hittar ni här! Kanske dyker det upp fler kläder i rostyget innan sommaren på min blogg... Kanske en utställd kjol till mor i huset... Eller fler barnklänningar...?!

Storleken på klänningen är 3-4 år och den skall till min återförsäljare Art&Eco. Klänningen är helfodrad. Fodrar alla mina klänningar som är sydda i tunnare tyg numera, då faller de bättre.

Jag har sytt en till klänning i helgen men den visar jag en annan dag. Nu till veckan skall min symaskin in på service så därför har jag sytt extra mycket i helgen... Den har krånglat ett bra tag med stygn, ex små små stygn hela tiden eller jäättestoora stygn eller så går det inte att backa. Jag har en Husqvarna 6680 från början av 80-talet. Jag tror att den har några år ännu att ge så jag chansar med en service på den så får vi se om det blir bättre. Har dock våndats denna vecka och funderat på att köpa Husqvarna Viking Emerald som var extrapris på i mars men nu tog jag beslutet att vänta lite med symaskinsköpet! Håller tummarna att min maskin håller ett tag till!

3 kommentarer:

  1. Så fina detaljer! Jag tycker också det ser 60-tal ut. Vad gäller symaskin så har jag en emerald och trivs bra med den. Fast jag skulle också serva och se om den gamla håller ett tag till.

    SvaraRadera
  2. Minns den förra klänningen och att jag gillade den väldigt mycket precis som jag gillar den här. Blått och vitt kan inte bli annat en en fin sommar klänning. Skall bli kul att få se vad för fint du kommer att sy av det tyg du har kvar.

    SvaraRadera
  3. Ljuvlig klänning i ett underbart tyg!/Åsa

    SvaraRadera