söndag 10 april 2011

Retro i blått
- Jag ska bara kolla in den här dockan lite.. Vad döljer sig vid halsen månntro? Något huvud har hon då inte! Konstig docka!- Ska jag fotograferas med denna utstyrsel på? Jag vill inte riktigt det här!


Mitt sedvanliga mönster på hängselklänning med tillhörande hätta! Sydd i ett återanvänt örngott. Örngottet fyndad på loppis nu i vår. Tycker det är så coolt! Skulle gärna hitta påslakanet av det och sy något till mig själv! :-)

Inte så mycket att orda om klänningen förutom zig-zag-bandet vid fållen. Såg att Miss Iris kantat en barnjacka på ett roligt sätt med bandet så jag ville prova detsamma. Klänningen är helfodrad med tunn lakansväv. Storlek 1 år enl mönster men passar även en slank 2-åring.
Matchande hätta/mössa som är vändbar om man vill. Inuti ett rutigt-rosigt blått tyg, återanvänt från mammas klädskåp. Samma lösning med zig-zag- bandet och ett annat vävt band som knytning. Storlek 1 år men passar längre.

Tillägg måndagen den 11 april:
Klänningen och mössan var tänkt skulle levereras till min återförsäljare men jag är alldeles föööör förtjust i klänningen så den behåller jag åt min 2-åring!! Mössan hamnar i affären! :-) Har kvar lite av tyget och det räcker knappt till en ny hätta så min dotter får en i större storlek! Tänk så svårt det är att skiljas från vissa plagg ibland där tyget som är kvar håller på att ta slut! Lite tokigt känns det ju men tygen är mina och det jag syr även mitt tills jag lämnar det ifrån mig.... :-O. Känner ni igen er ni som syr att det är svårt att lämna ifrån sig plagg eller tyg ibland?!

16 kommentarer:

 1. Så himla läckert mönster och snyggt resultat :o)

  SvaraRadera
 2. fint... tyget är underbart!

  SvaraRadera
 3. Såå himla fint set.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 4. Superfint set!!! Hättan var ju bara ljuvlig och klänningen så cool!!!

  SvaraRadera
 5. Så himlens fint! Å riktigt fint med zickzackbandet! Tack för den idén!!
  Tyvärr så har jag inte så mkt kvar av det röda retrotyget du gillade i min blogg(gyntherklänning). hur mkt skulle du vilja ha som minsta bit i så fall? kan ju kika lite på exakt hur mkt jag har.. =o)
  Har två klänningar till på g i samma tyg men ev kanske det finns en snutt till sen.

  SvaraRadera
 6. Så fint och sommrigt set i ett underbart tyg! Skulle också kunna tänka mig ett eget plagg i det tyget:) Kul med fina loppisfynd:)

  SvaraRadera
 7. Full förståelse för att du inte kunde skilja dig från den :) Det var både ett helt underbart tyg och en fin klänning. Tjusigt med zigzackbandet!

  SvaraRadera
 8. Så himla sött! Förstår mycket väl att du valde att behålla kläderna själv. :-)

  SvaraRadera
 9. Det var jättegulligt!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Mycket söt klänning och hätta

  SvaraRadera
 11. verkligen fint set. Jag kan verkligen känna igen mig i det där att man inte vill lämna ifrån sig plaggen. Jag gör många klänningar i min dotters storlek och sen om de inte blir sålda så tar jag de till henne iallafall :-)

  SvaraRadera