torsdag 10 mars 2011

Blommigt och prickigtEn beställning via min återförsäljare i Umeå. Fick förfrågan igår förmiddag om jag kunde sy en klänning i blått och grönt storlek 104 till helgen. Sådant roar mig otroligt trots att det är lite stressande, att sy något på beställning på så kort tid. Så på kvällen samtidigt som vi hade tvättid i tvättstugan, började jag rota i mina tyger. Jag föll för dessa, det blommiga tyget i turkos och grönt som kommer från ett återanvänt örngott och det prickiga som är nytillverkat. Det prickiga finns i många färgställningar och bl a på Ohlssons tyger.

Klänningen sydde jag färdig på dagen idag. Hade velat ha lite mer detaljer men det hanns inte med. Klänningen lämnades in på kvällen till affären. Flickan hade önskat sig en klänning i blått och grönt. Nu blev det turkost och limegrönt och hoppas beställaren som är mormor eller farmor till flickan gillar den så pass mycket så hon köper den! :-)Två olika slags knappar i ljusturkosgrönt på spetsen. De mindre knapparna finns också vid knäppningen vid axlarna, två vid varje axel så man kan använda klänningen i flera storlekar.

Den förra klänningen jag sydde i inlägget nedanför tvättade jag häromdagen då det var någon fläck på brodyren längst ner. Efter tvätten hade de fina ljusturkosa knapparna tappat färg så de var alldeles färglösa, väldigt tråkigt. De matchade så fint till vindruvsklasarna. Det fick blir nya knappar idag i rött och blått. Vill visa hur det blev efter det. Denna klänning även inlämnad idag till affären. Dit hamnade också babyklänning i klövertyget och tillhörande hätta.
Är det någon annan som varit med om att knappar tappat färg vid tvätt? Dessa knappar är troligen från 70-talet. Har mörkblå av dem också och även i mindre storlek. Får väl börja tvätta knappar nu också (förutom tyger) innan man syr fast dem på ett plagg.... :-(Imorgon blir det inget sytt. På kvällen åker vi till mannens föräldrar i Piteå. Få se om något fyndtyg följer med i väskan hem, det är stor risk.... :-)

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Du gör såå fina klänningar!

  Snopet med knapparna!

  SvaraRadera
 2. å... vilken härlig vårkaramell...!
  Har varit med om att knapparna på en av hilmas klänningar tappade färg, men det var när mannen hade tvättat den på 60 grader istället för 40... vet inte alls hur det funkar med knappar och temperaturer, tråkigt är det iallafall...

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig bställning, och fin blev den!De enda knappar jag varit med om att tappat färgen är gamla målade glasknappar. Annars borde de flesta knappar väl ändå vara gjutna i färgad plast, och därmed inte tappa färgen!?!

  SvaraRadera
 4. Har också varit med om att knappar har blivit förstörda i tvätten. Det var barnknappar från Bibbi, i form av små pumpor. Dom var dock inte helgjutna..

  Så väldigt fina klänningar! Å jag älskar spets och knappar!! =o)

  SvaraRadera
 5. Superfina klänningar. Du är verkligen duktig.

  Ps, skulle ju ha hört av mig i januari och det var ju ett tag sedan.. ;) Hinner inte med mig riktigt härhemma då lillan är så aktiv med spring i benen.

  Vi kanske får hoppa över bytet denna gång?

  Tjing mia

  SvaraRadera
 6. Jättefina klänningar! Den grön/blåa är så vårig och härlig! Trist med knapparna! Man får kanske börja tvätta dem innan man syr på dem för att vara på den säkra sidan.

  SvaraRadera
 7. Underbara klänningar!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Söta klänningar med fina detaljer!

  SvaraRadera
 9. Bra idé! Vi hoppas det lugnar ner sig för oss båda framöver ;)

  MIa

  SvaraRadera
 10. Vilka ljuvliga klänningar!

  SvaraRadera