onsdag 16 februari 2011

Snurrkjol



Idag var det bal på storflickans förskola! På programmet var det 3-rätters meny, dans och musik. Finklädsel skulle det ju förstås också vara.

Fick reda på att det skulle vara bal först igår och på kvällen fick jag för mig att jag skulle sy något till det. En enkel snurrkjol var det snabbaste jag kunde tänka mig. Tyget är från Ohlssons tyger och är en blandning av ylle tror jag. Hittade tyget för några veckor sedan och slog till och köpte några meter av det för endast 19 kr/m! Då tänkte jag först på någon kjol till mig och åt 3-åringen så nu har jag gjort en av dem i alla fall.

Inspirationen till denna kjol hittade jag här och beskrivningen till hur man syr kjolen här. Ville ha en brun mudd i midjan men hade hemma endast en sladdrig i brunt så då fick det bli en i beige istället. Hade varit snyggast med vit men vill inte härma alltför mycket de som jag inspirerats av.



Dottern såg inte kjolen förrän i morse och hon blev glad åt den. Mamma, är den i rosa, frågade hon när jag sa att jag sytt en kjol åt henne... Hon är i en rosa-period för tillfället så vi får väl trolla fram någon rosa klänning längre fram mot sommaren så hon får det hon vill ha och inte bara vad mamma vill ha! Tyg borde hon ju då få välja helt fritt bland mina rosa söta karameller...



Får tacka för alla trevliga kommentarer och de värmer verkligen varmt i det nu annars så kyliga vintervädret. Kylan håller oss i ett grepp här uppe i norr, förhoppningsvis är detta sista köldknäppen innan våren kommer. Tulpanerna är så vackra just nu, denna bukett köpte jag igår, hoppas den står sig länge, länge.... Ljusa färger tillhör våren. Snart, snart har vi vårsolen här som värmer...längtar!! Ha det så gott alla som tittar in!

11 kommentarer:

  1. vilken fin snurrkjol med så underbara detaljer!

    SvaraRadera
  2. Stilig! Dagisbal låter avancerat!

    SvaraRadera
  3. Nej men åh, så fin den är! Så söta fickor och kantband där nere i kombination med det grova yllet gjorde sig verkligen. En sån skulle jag varit jättestolt över att sytt själv!

    SvaraRadera
  4. Vilka fin blogg och vilka fina saker du syr!

    SvaraRadera
  5. Så snygg kjol! Och vad glad tösen ser ut!!

    SvaraRadera
  6. Vilken underbart söt kjol! Å det är imponerande att du hann sy något alls till balen med det korta varslet. Superfina detaljer också!

    SvaraRadera
  7. Söt kjol, får mig att bli sugen på att sy nått liknade själv:)Tur att vi kan ladda med tuplaner just nu när våren känns lååångt borta!

    SvaraRadera
  8. Hej! Nu har jag hittat hit. Du är ju helt otroligt duktig på att sy!
    Ja du får passa på att sy det DU tycker är fint så länge tjejerna är små och inte bryr sig. Verkar som stortjejen kanske börja komma in i en rosa-prinsessperiod:) uppskattas kanske inte lika mycket av en mor med helt annan klädsmak:) Lycka till med de rosa kläderna framöver;)
    Vi ses nån dag framöver! Kram Ylva

    SvaraRadera
  9. Jättesöt kjol! Fickorna är ju bara sååå fina.
    Mmmmmmm för tulpaner, det är vår det!

    SvaraRadera
  10. Oh, vilken söt kjol!! DOm små sneda fickorna är super!

    Ha en härlig söndag!

    SvaraRadera