lördag 7 augusti 2010

Mera äpplen

Nu har mor och dotter lite matchande sommarkläder! Dottern fick denna klänning sydd i samma tyg som min äppeltröja som jag nu sytt klart efter lite ändringar. Påbörjade denna tröja redan för 2 veckor sedan när vi var på semester i Piteå men nu äntligen tog jag mig tid och ändrade lite för att den skulle sitta snyggare. Tyget kommer från ett påslakan jag hittat på second hand i Finland i vintras. Jag klippte på fri hand efter en sommarskjorta jag använder och storleken blev ganska ok trots att den blev lite vidare än jag tänkt från början. Väldigt enkelt med muddar i hals, nertill på tröjan och ärmslut. Jag gör säkert flera men med kanske lite annan halsringning och ev detaljer. Sval och skön tröja att bära i sommarvärmen som ännu fortgår! Så skönt med de soliga dagarna vi haft här uppe i norr i veckan. Idag åkte jag och min äldre dotter ut till havet och njöt där av en heldag tillsammans med en kompis och hennes jämnåriga dotter. Det var verkligen avkopplande att komma från stan, få känna havsdoften och plaska i det ganska varma vattnet.

Jag har köpt en hel del tyger och syböcker på second hand och loppisar i sommar. Har roat mig på kvällarna under någon vecka med att packa upp allt och försöka få in det i min överfulla tyghylla men insåg ganska fort att det inte kommer att rymmas. Hittade en lämplig hylla för en liten peng på blocket denna vecka och nu har jag fyllt den med tyger. Alla mina tyger ryms inte i mina hyllor men de flesta av bomullstygerna i alla fall. Sitter och syr i vårt datarum och har i höst tänkt göra en storrensning av saker som huserar därinne för att få mer plats med min hobby! Jag fann lite söta burkar på IKEA som jag nu fyllt med mina fina knappar. De flesta knappar har jag fått av min kära svärmor. Jag tror knapparna kommer från 70-talet och jag behöver nog inte köpa så mycket knappar i framtiden då jag har en hel del.

Tyvärr tar jag mig inte tid att kommentera så mycket på era bloggar, jag sitter hellre framför symaskinen för att få något sytt. Det är sena kvällsstunder som är gyllene tillfällen att sy då barnen somnat. Tittar in till er i alla fall och kommenterar ibland! Ha en fortsatt trevlig sommar alla ni som läser här!

5 kommentarer:

 1. Fin topp och det där tyget är verkligen fint! Vad mycket fina tyger du har, konstigt att man aldrig tycks få nog av tyg fast man inte har plats för det och inte så mycket tid att sy heller:)) Visst är det härligt med sommar värmen som varit, jag är så nöjd över att ha fått bada 3 dagar i rad . På mån åker vi nog till Skellefteå eller Byske med husvagen så då vore det ju härligt med fortsatt värme!:)

  SvaraRadera
 2. å, vad mycket tyger du har... och bra med plats med tycker jag :-) Jag har bara två byrålådor och det är en kamp varje gång de ska stängas. Äppeltyget är så fint... härlig sommartopp!

  SvaraRadera
 3. åhh vad många fina tyger!

  SvaraRadera
 4. Bra prioritering tycker jag, sy är roligast!

  SvaraRadera
 5. Åååå den äppeltröjan e underbar:)

  SvaraRadera