onsdag 2 oktober 2013

Tapeter "på tapeten" och loppisskatter


Här fortsätter livet med jobb för nästan hela slanten. Snart skall jag gå ner lite i tid för att vara mer med familjen och ägna mig åt mina intressen.

När man köper hus följer det ibland med ett annat intresse nämligen att renovera. Barnens rum behöver göras lite gladare i färgerna. Så jag fick med mig maken och barnen på stan en lördag och hem kom vi med några tapetrullar i plottriga färger, som han uttryckte det. Nåja, barnen fick välja själv bland några och de föll för de som är ovan. Den i lila till största syster och den i orange till mellansyster. Det blir en vägg blommig och de resterande ljust gula. Nån måtta får det vara med det färgglada ibland. Så innan våren kommer kanske de kommit upp på väggarna.


Under våren och sommaren har vi gjort i ordning matrummet med ny tapet och panel på en vägg. Finfina prylar har jag också fyndat på olika loppisar och second affärer. Bl a skolplanschen sprang jag över häromdagen för några 20-lappar. Den har inte hittat sin plats ännu på någon vägg där de flesta ännu är otavlade. Alltså inte så många tavlor uppe på väggarna i vårt hus. 


Söta blå kaffekoppar i ett vitmålat stort gammal skolskåp. Engelskt motiv om jag nu minns rätt så här dags på kvällen. Jag gillar skarpt engelskt porslin för deras lantliga motiv.  


Det stora skåpet var tidigare björkfärgat. Det ryms en massa porslin bakom glaset och barnens pysselattiraljer bakom dörrarna. Är så glad att vi målade det istället för att köpa ett nytt skåp för en massa pengar. Ett par porslinsknoppar fattas ännu på dörrarna. 

Tack för idag. Slut för idag.

1 kommentar: