lördag 12 oktober 2013

HöstfintIdag var det en alldeles solig och varm oktoberdag. Jag tycker hösten är som vackrast nu. Vad passade bättre än att tillbringa några timmar utomhus, samla ihop barnen för fotografering och kratta lite löv.

Jag ordnade upp i min syhörna senaste helg och fick äntligen lust att börja sy igen. Klippte till några plagg till yngsta finnkidset varav mössan på bild blev lite för liten. Den är fleecefodrad. Eftersom hon växer så snabbt så är det lite svårt att få till rätt storlek om man inte mäter som en van sömmerska. Jag kör lite på känsla så då får man sy några innan det passar det söta huvudet.Tyget kommer från en gardin som legat till sig några år i hyllan. Jag skulle kunna tänka mig att tyget är från Borås Textil. Det är stadigt och inte alls nött. Jag har inte nämnts klippa i tyget förrän nu och inte har jag kunna tänka ut vad jag skulle kunna sy av det heller.
 


Aroniahäcken är fin så här års. Jag tror då att det är en sådan... Synd bara att häcken är på vår tomtgräns och är tätt intill grannens snygga vindskydd. Den fick bli lite glesare för ett tag sedan då den växer ganska snabbt.Ett litet konstverk av 6-åringen längst ner till vänster. 


2 kommentarer:

  1. Så söt liten mössa! Nåt sånt skulle jag behöva till mn tös. Hon hatar allt som sitter på huvudet och sliter av. Behöver kunna knyta fast hårt, alltså. :)

    SvaraRadera
  2. Så fin! Og fint knytebånd:)

    SvaraRadera