lördag 12 juni 2010

Blommig hätta och utflykter


Jag har inte sytt så mycket i veckan men denna lilla hätta har jag åstadkommit. Den hör ihop med klänningen och solhatten jag sytt tidigare som ni hittar i mina tidigare inlägg. Denna gång sydde jag utan kantband i framkanten och klippte av lite nere vid framkanten så mössan inte går över kinderna så mycket. Jag sydde även 2 veck baktill i nacken för att få passformen mot nacken bättre. Jag är mer nöjd med denna mössa än min tidigare i äppeltyget. Tycker det är snyggt även utan kantband i framkanten. Det är lite svårt att fotografera en hätta så man ser hur den verkligen ser ut, bäst blir den ju på ett barn i lämplig storlek. Min 1-åring sov sött vid fotograferingstillfället så jag tog lämplig föremål till hjälp... :-)Denna vecka har bjudit på flera solskensdagar så jag har passat på att göra lite utflykter med barnen. De är så nöjda när de får vara ute och roa sig i lekparker och dylikt. Med mycket utomhusaktiviteter om dagarna somnar också de lättare på kvällarna och man får lite mer fritid själv. Här på bilden provar 3-åringen att gå i en stenlabyrint och min 1-åring klättrar omkring i ett litet minihus, förstås är hon klädd i en praktisk finnkids solhatt :-). Det är band under hakan med kardborreknäppning så att den inte är så lätt att slita av sig. Ingen av mina barn har lyckats dra av sig hatten ännu pga kardborrknäppningen.

9 kommentarer:

 1. Smart med kardborrknäppningen :o)

  SvaraRadera
 2. Fin hätta och den var snygg även utan snedslå helt runt om. Är det Gynthers modell?

  SvaraRadera
 3. Har också satt kardborreknäppning på en av solhattarna jag har sytt i sommar. Det är smart med knäppning som barnen har en chans att fixa med själva på dagis(dom större då alltså). Söt liten hätta!! Fina tyger!

  SvaraRadera
 4. Superfin hätta och härliga sommarbilder!

  SvaraRadera
 5. Jättefin hätta...det blev riktigt bra utan kantband längst fram...måste provas;) Härliga tyger som passa bra tillsammans. Kardborrknäppning på solhatten var ju verkligen supersmart! Min lilla A sliter ju av sig hattar å mössor i parti och minut....blir gaaaaalen!!! Är labyrinten månne belägen nere vid småbåtshamnen i Piteå...eller det är kanske någon annanstans...tycker mig känna igen den?

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga solhattar och hättor du gör!

  SvaraRadera
 7. MadebyMammaMia: Jo mönstret är Gynther men modifierat ganska mycket av mig! :-)

  SvaraRadera
 8. Så fine luer!
  Og deilig med masse tid ute med barna:)

  SvaraRadera
 9. Förundras över din produktivitet! Vet inte hur du hinner sy alla dessa vackra plagg, men förstår mycket väl att det är kul! :)

  Va bra att ni beställt fotograf, då blir det inte lika mycket press på er själva. Ja, nog får man absolut bästa bilder när det är mulet, men det är inte så lätt att beställa rätt väder. Hade oxå önskat mig mulet när jag skulle fota Theo, men tyvärr blev det inte det, och då blir resultatet som det blir.

  SvaraRadera