onsdag 23 juni 2010

1-års fotografering och tygvinst

Idag har jag varit på 1-års fotografering med vår lilltös. Vi har redan sett bilderna och de blev lyckade. På sig hade hon en finnkids-kreation bestående av klänning och bloomers. Klänningstyget är Marimekko med motiv av trollsländor. När jag hittade det tyget fick jag idéer om en finklänning till lilla tjejen och så blev det! Till blöjbyxan har jag använt ett bomullspoplintyg i svart med vita små prickar, från Ohlssons tyger. Mönstret är från nyaste Ottobre. Jag använde storlek 80 till klänningen och tog ingen sömnsmån i sidorna men vidden är ändå gigantisk tycker jag. Den är utan sömnsmån i sidorna och på fotografbilderna ser den helt ok ut. En mindre storlek hade nog gjort halsen för snäv. Fick på detta set prova smocksöm vilket var roligt och lätt. Dock ser ärmarna och bensluten trådsmala ut och som strutar men de är ju så elastiska så det spänner väl inte mot barnets armar och ben. Det är dragkedja bak i nacken på klänningen och den blev inte helfin men den skall jag justera. Annars är jag rätt nöjd. På bilden där dottern bär klänningen är den längre än den blev i verkligheten. Jag färdigställde klänningen på förmiddagen medan hon sov, vek dubbel fåll nertill och kortade av den så då syns blöjbyxan bättre på bilderna vi tog hos fotografen. Jag kommer att köpa någon eller några bilder av fotografen som jag sedan kan använda på min blogg! Jätteroligt och dessutom proffiga bilder!


Förra veckan fick jag ett roligt paket på posten. Det var ett paket fullt med olika underbara retrotyger. Jag hade turen och vann ett tygpaket från jannepålanne!


Jag har nu öppnat den härliga tygpacken och här är bilder på några favoriter! Tusen tack jannepålanne för din härliga vinst!


Detta blir mitt sista inlägg nu på kanske några veckor. Imorgon kväll reser vi norrut och sedan efter 1,5 vecka åker vi vidare till mitt hemland. Tillbaka till mitt syrum planeras jag vara i slutet på juli. Skall bli härligt att få komma ut till landet och lugnet, kanske bada och framför allt koppla av. Kommer att ta sypaus åtminstone 2 veckor och då troligen också bloggpaus eftersom vi har dålig tillgång till internet på våra sommarställen. Kan ju vara nyttigt också att leva ett vanligt familjeliv utan symaskinens sällskap varannan kväll. Får önska er alla en fortsatt trevlig sommar med sol och bad och allt annat roligt!

7 kommentarer:

 1. En sån underbar klänning till sötaste Dinah! Äntligen har ni undan fotandet och va bra att ni blev nöjda. Väntar på att få se fotona...
  Trevlig midsommar! Skulle va roligt att ha er som sällskap oxå på Rågöun i helgen, men vi får ta det senare i sommar.

  SvaraRadera
 2. Så fin hon är i sina nya kläder, kul att fotograferingen blev lyckad! Ha en trevlig midsommar och en skön semester resa! Själv jobbar jag en vecka till och sedan väntar sju veckors ledighet. Får se hur mycket det blir sytt i sommar men det beror väl på väder och om/vart vi reser skulle jag tro.

  SvaraRadera
 3. fint... ha en skön semester!

  SvaraRadera
 4. Åh så söt klänningsset. Fint med samma färger men olika mönster på tygerna.
  Jag önskar dig en trevlig midsommar.

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart set och grattis till tygvinsten. Hoppas att ni får en bra semester1

  SvaraRadera
 6. Dinah är superfin i sitt lilla set...ska bli kul att se proffsfotona sen:) Å vilka tyger du vann sen då!!! Kul!! Koppla nu av ordentligt och kom tillbaka med nya krafter så ses vi i slutet av sommaren:)

  SvaraRadera
 7. Grattis till sötisen och proffsfotonna, och vilken fin set, vad du är duktig! allt du gör är underbart, Ni får ha det fint på sommar, och kom tbx, saknar dig redan! kram!

  SvaraRadera