söndag 25 april 2010

Bilder och en till singoalla


Här är färska bilder på lillan i sin sommarutstyrsel. Setet passar ganska bra men byxorna är lite långa i benen. Dock dröjer ju sommaren ännu ett tag så hon hinner väl växa i det. Vi har besök i helgen varav den stökiga bakgrunden :-o.

Jag hade kvar av tyget så det räckte till en singoalla i klänningslängd till storasyster också. Som vanligt ställer inte ägaren till denna klänning upp som modell så då får jag anlita mina nya dockor i syrummet. Här gjorde jag sidenband både i halsringningen och i ärmsluten. Ett brett sidenband som jag vek dubbel. Dekorsöm har jag också på denna singoalla använt vid fållen och vid raglanskärningen på ärmarna. Fållen hade kunnat vara lite längre men då hade klänningen istället blivit mer som en tunika. Denna modell har nu blivit min favorit. Drömmer om att göra en kollektion till sommaren där det även ingår någon typ av mössa. Får jag ihop några set kanske jag säljer via min blogg eller tradera :-) Har kvar lite poplintyger i andra färger och massor av härliga bomullstyger som ligger och väntar på att någon skall sätta saxen i dem!

Jag har också denna vecka fått en award av jippiyes som syr väldigt fina kläder. Tusen tack snälla fru jippiyes för den glada awarden! Det finns så många ute i bloggvärlden som skulle vara värda att ge en award men jag väljer att ge den till alla ni mina sybloggvänner och även andra bloggare, ni ger mig inspiration till att fortsätta med min hobby som främst är att sy!

4 kommentarer:

 1. Lillan är ju supersöt i sitt lilla sommar-set:) Tycker inte att det gör något att byxorna är för långa och som du säger så lär hon ju växa i de innan sommaren är här. Tycker absolut att du ska göra en sommarkollektion till försäljning. Låter jättekul!!!

  SvaraRadera
 2. Så söt hon är i sina nya kläder!

  SvaraRadera
 3. Vilken sötis! Och vilka fina saker du gör. Roligt att du vill länka!

  SvaraRadera
 4. Mmm...smällsöta Dinah med smällsöta kläder!! :)Säkert sköna och svala i sommar. Får dryft efter er när jag ser Dinah.

  SvaraRadera