tisdag 6 april 2010

Grön kaftan och provdockor

Aleisa med bloggen madebymama syr så vackra kläder. Vi gjorde ett byte för ett tag sedan där jag erhöll gröna kaftaner åt mina 2 flickor i samma tyg som denna kaftan. Lillans var lite för liten så gulliga och omtänksamma Aleisa sydde en ny åt henne! Den som var för liten får vi skänka åt någons kommande flickbaby! Har också fått tag i provdockor eller torson som de visst kallas. Har inspirerats av en del sybloggare som har sådana, bl a retrostuff och ville gärna ha en egen. Lyckades komma över en billigt för några veckor sedan och min snälla svägerska hämtade den åt mig. Gubben som sålde den frågade om jag ville ha en liten också och så fick jag 2 st till priset av en! Den mindre har inget stativ men skall väl gå att ordna på något sätt eller så får hon vara utan! Jag är i alla fall glada att ha dessa "provvilliga" kompisar i min syhörna! De vill alltid prova plaggen jag syr i motsats till ett av mina barn! Skjortan som den lilla dockan har på sig har jag sytt men den har så litet halshål så inget barn i världen får den över huvudet! :-o. Den ligger i min ufo-hög!

3 kommentarer:

  1. Wow vilken bra deal du gjort!!!! Jag har oxå letat efter en provdocka länge...men än så länge inte hittat någon där allt stämmer...sen har vi ju det där med plats!!! Vi bor ju bara i en liten trea på 75 kvadrat så det är ju lite svårt att motivera att jag ska släpa in en sådan tingest...när vi knappt får plats själva...haha!

    SvaraRadera
  2. Hej! Handdukskrokarna är fastskruvade på en återanvänd bräda. Vi säljer dem på jobbet. Tillverkaren eller märket är IB Laursen. Är egentligen tänkt för nycklar, men jag tyckte att det passar lika bra till handdukar.

    Fina skyltdockor du fått tag på. Du hade nog tur nu när du lyckades få 2 för samma pris. Säkert inte alltid så lätt att pröva på de rörliga dockorna. ;)

    SvaraRadera