måndag 18 augusti 2014

Sommaren som gick


Liksom andra somrar så gick den här sommaren väldigt fort! Denna sommar skulle bjuda på 8 veckor underbar sommarledighet. Ledighet och strålande värme har den bjudit på men livet bjuder inte alltid på lycka  Början av sommaren inleddes med ett tråkigt sjukdomsbesked i familjen. Det blev en extra tur till hemtrakterna för att umgås med familjen på midsommar. Den här sommaren har jag träffat familjen i Finland extra mycket. Är så tacksam för alla mina fina syskon och syskonbarn. Vi blev också ärade med ett besök i dagarna två av en hel "skock" systrar och syskonbarn då vi fick umgås ännu mer och ha roligt tillsammans. 


  


Vi firade in sommarlovet med en jordgubbstårta. Vill göra det som tradition varje år att göra en tårta kring skolavslutningen så barnen har något roligt att komma ihåg. Vi har även firat vår 2-åring och vår 7-åring med några dagars mellanrum! 7-åringen ville ha tema häst på kalaset och vi försökte få till det så gott vi kunde.

Vi hade vi vår 11 dagar långa Österbottensemester under soliga varma dagar. Dagar då vi badade, umgicks med min stora familj och gjorde lite utflykter. Några dagar i skärgården är en tradition när vi är i Finland. Så gjorde vi även denna gång.


Sommarstugan vi semestrade i
Lillan i solbrillor från gångna tider...
Under semesterresan i Finland besökte vi Toivonens djurpark och museum i Kelviå. http://www.elainpuisto.fi/uusi/sv/

Jag rekommenderar den varmt! Där kunde barnen bl a klappa katt och hund, mata häst och får och många andra djur. 


Vi strosade i museebyn  bland traktorer från svunna tider, kikade in i en bybutik, tittade i en byaskola och styrde en fiskarbåt. 

 

 
På hemmaplan har vi besökt djurparken i Lycksele. Vi prickade in en dag när det tyvärr började regna men vi hann se en hel del av djuren och både barnen och vi vuxna trivdes!Vi har varit på barnläger i 4 underbara dagar och samlade energi för kommande vardagar.


Vi har badat i havet otaliga gånger i sommar och vi har plockat en hel del bär.  
Något sytt har det inte blivit men lite tyger har jag köpt. Några gårdsloppisar har vi också besökt och fyllt vårt hem och diverse omgivningar med fler prylar.... 

Känns nu som sommaren 2014 tackar för sig. Vi fick njuta av oändligt med sommarvärme, bad och  mysigt familjeliv.

Nu är vardagen här. Lillan inskolas på förskolan och far i huset har återgått i arbete. Största tjejen börjar ettan och mor i huset skall jobba deltid. Sånt händer bakom den här bloggen. 

1 kommentar:

  1. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

    SvaraRadera