söndag 12 maj 2013

Mössor i glada färger


Jag fick ett ryck och sydde några mössor till vår yngsta dotter i den praktiska 70-tals modellen som kallas hätta, hjälm eller kanske hjälmmössa. Först en med blåa grodor där man kan vända ut och in på mössan till mumintyget om man tröttnar på grodorna.


Mumintyget har jag sytt sommarskjortor av förra sommaren till alla tre barnen. 
 

Det fick bli en trikåhätta i tyg från Ohlssons tyger. Sitter väldigt bra på lillans huvud. Hon slet av sig mössorna vid fotograferingstillfället så den stora dockan fick agera modell.


Sist ut en rutig hätta från en underbar skjorta i ett tjockt vävt tyg. Tack finaste syster för skjortan!! Jag älskar tyget och kvalitén är underbar! Hättan har ett värmande flanellfoder invändigt då vi har kyliga vindar här ute nära havet så här års. Tyvärr blev mössan för liten för lillan som nu hunnit bli hela 10 månader....

...så igår kväll sydde jag en ny som sitter som ett smäck på hennes huvud. Jag njuter av de sista veckorna med detta underverk. Snart börjar jag jobba och jag lämnar över rodret hemma till maken. Tänk vad ett år går fort, speciellt när man haft en liten som blivit så här stor! 

3 kommentarer:

  1. Söta mössor! Njut av sista tiden. Jag började jobba idag efter mammaledighet.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte väl att tyget såg bekant ut! Va kul att du fick användning för det!! Fina saker!! Kram, Sue

    SvaraRadera
  3. Söta Jemina, vad vi längtar efter dej! Och er! Kram Gun

    SvaraRadera