lördag 27 oktober 2012

Höstfärger



Snabbsydda kläder till lillan från senaste veckornas nöjessömnad...  En hätta för att värma lillans huvud när vi så småningom går mot vinter. Vinröd sammet från min mammas gamla finklänning. Hon bar den i min barndom! :-). Kära mor var så fin i den! Eller hur mamma? Hittade en bit av klänningen för ett tag sedan i föräldrahemmet. Det blommiga tyget kommer från en gardin. Hättan är fodrad med ett läckert retro flanellbarnlakan fyndat i Jakobstad. Mönstret är mitt vanliga men lite omgjort. Behöver lite justeringar ännu för att passa lillans huvud ännu bättre.




Förklädesklänningen är sydd av en bordsduk som yngsta syster förärat mig. Tack för den söta, rara, snälla du! :-) . Har återanvänt även snedslån från duken till förklädet. Tryckknapparna är från Bibbis. Mönstret är ritat från ett "polarn" förkläde.



En fortsatt trevlig höst får jag önska alla mina läsare! Det verkar finnas några tappra kvar efter de senaste månaders bloggtorka! Hinner inte kommentera så mycket på era bloggar nuförtiden men tittar in ibland och gillar det jag ser. Lillchefen bestämmer allt numera hemma hos oss men så måste det ju få vara när man är liten!

6 kommentarer:

  1. Vilken ljuvligt söt klänning... gillar skarpt!
    Det där med bloggandet går väl upp och ned för alla, men som du säger, så måste det få vara!
    Kram till dej...!

    SvaraRadera
  2. Så gin liten hätta! Å klänningen också, det är ju en riktigt fin modell på den!!

    SvaraRadera
  3. Hmm, FIN ska det stå, inte gin.. ;o)

    SvaraRadera
  4. Helt underbara plagg! Älskar höstens färger :)
    Har också en lill-chef som ser till att mamma får göra annat än hänga vid datorn o symaskinerna, men så får det vara :)

    SvaraRadera
  5. Fint att du kunde använda duken. Fina alster som vanligt och saknar er o kidsen! Sue

    SvaraRadera