torsdag 29 november 2012

Retrogirl....


 Lilla J växer så det knakar och hon saknade en värmande fleeceoverall att ha nu innan den riktigt kalla vintern kommer. Tyget är från en fleecefilt och fodret är från ett flanellpåslakan. Mönster kommer något av Ottobres senaste nummer men är omgjort i huvan bl a. Jag har också gjort övervikbara ärmar och fötter för att sockorna och vantarna skall hållas på plats. För enkelhetens skull, för min egen del, gjorde jag knappar istället för dragkedja. Om lillan gillar det är ju en annan sak, oftast skriker hon när hon är fullt påklädd men det togs inte i beaktande..... :-). Fodret är vändsytt vilket var en stor utmaning men efter ett antal kvällars funderande, sprättande och förstås trampande på symaskinspedalen fick jag till det bra tycker jag! :-). Det som är bästa med den här overallen är att jag hittade allt material hemma till den och det kostade inte många kronor...


 Rätt bra i storleken. Jag sydde storlek 74 och den passar väldigt bra på henne. De övervikbara muddarna hade fått vara lite längre kanske.


Jag gillar det här retro flanellpåslakanet. Mjukt och gosigt, passar så bra som foder i bebisplagg. Ännu finns det kvar en del av tyget. Är sugen på att sy en till overall men i velour till våren. Har en härlig vinröd morgonrock som kunde passa till en lättare våroverall. Det får bli med vanliga muddar i så fall som på ursprungsmönstret i Ottobre. 

Ha en välsignad advent!

7 kommentarer:

 1. Gullig liten tjej, å vad stor hon blivit! :)

  SvaraRadera
 2. vad fin tjej du har!! i fin overall!

  SvaraRadera
 3. å så fint... både bebis och overall!
  Önskar dej en härlig advent också!

  SvaraRadera
 4. Men oj, vad fina (både lill-tjej o overall! Undrar just om jag kommer åka på overall-sömnad också, som sagt så växer dem som ogräs :)

  SvaraRadera
 5. Så fint! Å gulliga gulliga lilla bebisen! :)

  SvaraRadera
 6. Vad fin! Bebisen älskar nog overallen, skulle jag ha gjort om jag var hon.

  SvaraRadera