torsdag 21 juni 2012

Babykläder och tights


Jag fortsätter att återanvända och sy i mjuka tyger. Övar mig bl a på att sy bodysar och kantband samt att slå i tryckknappar. Detta med att få snygga kantband och slå i knappar är inte så enkelt! Skam den som ger sig dock! Har sytt en body tidigare utan mönster (ritade av en body) men den blev inte så här till formen...Mönstret till denna body kommer från Ottobre något vårnummer från 2010. Återanvändning av Marimekko t-shirt. Fin kvalité men inte så stretchigt tyg. Jag gillar prickiga tyger och det är roligt att de återkommer år efter år på kläder i affärer och som tyger. 


Frottébyxa som försetts med muddar för att kanske passa en liten bebis eller en större docka. Härlig mjuk frotté från det färgglada 70-talet. Finnkids gillar ju den blåa färgen starkt. Har inte sytt mina namnlappar på de här plaggen då jag inte vet om kläderna kommer att passa på någon baby. Vill inte sy namnlappar på dockkläder.



Barnen behövde tights i sin sommargarderob. Ett par jumprar omvandlades till 3/4 tights. Ett av de rosa paren är från ett nytt trikåtyg från Ohlssons tyger från vinterrean. Rosafebern håller i sig. Nu också till 5-åringen! Undrar när denna rosa-era går över! Är måttligt less nu på andra kläder i garderoberna som bara ratas för denna färg. Nå så småningom kanske de vill ha bara svarta kläder...

Ha en trevlig midsommar! Det skall vi ha! :-)

3 kommentarer:

  1. Fina kläder du sytt,duktig du är! Jag ska oxå köpa tryckknappar och lära mig.Är det svårt eller? kram jenny

    SvaraRadera
  2. Så söta babykläder!
    Rosafebern går över, av mina tjejer har två redan passerat stadiet.
    De på 11 och 7 år, tjejen på 5 år älskar det fortfarande och den minsta på 1,5 har inget att säga till om;)./Åsa

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig bild med allt det prickiga! Jag gillar också prickigt!

    SvaraRadera