onsdag 13 juni 2012

Mumin for finnkiddies


 Under vår majresa till mina hemtrakter i Jakobstad hittade jag detta Mumintyg på "Retro". Tyget skrek till mig från en påse där det fanns inklämt tillsammans med andra tygbitar. Jag tror påsen kostade 2 euro. Det såldes som material till mattrasor!! Kan ni tänka er?! Ett underbart Mumintyg med förgånget som gardinkappa hade klippts i mindre bitar och ansetts av någon kunna bli en trasmatta. Ja kanske mumintyg är så vanligt i Finland att det inte har något värde, jag vet inte! Jag hoppas inte personalen klippt sönder tyget i affären utan att det är någon med ringa kännedom om kvalitetstyger som gjort det! :-( . Påsen var öppen så jag tog reda på hur stora bitarna var och bedömde att det skulle räcka till några barnklädesplagg. När jag kom ut från affären tog jag bara reda på Mumintygbitarna och lämnade kvar de andra tygerna att säljas vidare.


Såja! De fina tygbitarna klipptes nyligen till sommarskjortor till finnkidsen. En liten baby- eller dockskjorta klipptes också ut på fri hand. Den lilla skjortan blev lite lång och kanhända passar den ingen liten men den lär nog hamna någonstans tror jag.


Lillasyster finnkids ville ha sin skjorta idag så här är en bild på henne sent på eftermiddagen inte alltför pigg för fotografering men i alla fall! Modellen är från Gynther och jag tycker den är så söt. Både lättsydd och praktisk är den också. Man får förstås justera mönstret något på längden då det är en bred och kort modell och är man bara medveten om det så funkar den bra som ex sommarskjorta. Lillasysters skjorta blev lite tajt men den funkar nu i början av sommaren åtminstone.

Får önska er en trevlig fortsättning på sommaren! Idag har vi här i Umetrakten fått njuta av soligt och lite varmare väder. Det är verkligen på tiden!! Parasoll behövdes om man satt i solen och barnen kunde kuta omkring i shorts och tunnare tröja. Mera sådant önskar vi!!

4 kommentarer:

 1. Underbara skjortor! Tur att du var i närheten som uppskattar värdet i mattrasorna!

  SvaraRadera
 2. Hade precis det tyget, fast i ljusgult som dynvar på 90-talet :)

  SvaraRadera
 3. Ja vad folk tänker olika på värde....Fast du kunde ju trolla till några mycket finare än mattor.Ser ut att vara kanon sköna. Kram jenny

  SvaraRadera
 4. Jättefina! perfekta sommarskjortor!

  SvaraRadera