söndag 8 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter..

Så har vi kommit till ett nytt år. Ett helt år ligger framför oss med oanade möjligheter. Min önskan inför detta år är att kunna sy lite mer än jag gjort det senaste halvåret. Kläder i mjuka tyger till barnen står på önskelistan.

Barnen är inne i en rosa period, allt skall helst vara i rosa; kläder, leksaker och häromdagen önskade 4-åringen att vi gjorde en rosa princesstårta då det var min födelsedag. Så för att uppfylla en del av önskemål har jag faktiskt sytt i rosa till dem.

Först ut är en rosarandig vardagströja till lillan. En enkel applikation i form av ett hjärta klippt från ett örngott. Helnöjd blev hon, det matchar ju hennes rosa julklappsbyxor! :-). Tyget kommer från en kasserad tröja från min svärmor. Jag har återanvänt ärmfållarna och fållarna från tröjan vilket gjorde den tämligen snabbsydd.


Det pratas mycket om Hello Kitty hos oss så jag ville testa att göra en applikation av denna söta katt som jag ju lärt mig gilla lite mer.... Jag är nöjd med resultatet trots att det tog sina timmar att göra den. Med Kokalals utförliga beskrivning är det inte svårt!Tyget blev lite knappt till denna klänning så det fick bli långa rosa muddar för att förlänga ärmarna. De blev lite för korta då jag inte hade så mycket av det rosa muddtyget.

Jag har inte inhandlat nya tyger till dessa kläder utan det är återanvända tröjor från min svärmor! Tack så mycket, det är roligt att kunna återanvända. Speciellt då rosa tillhör mina icke-favorit-färger så känns det bra att ta det som finns hemma för
att förnöja de små damerna här i huset....
De minsta detaljerna skippade jag på applikationen. Morrhåren, ögonen och nosen broderade jag då jag insåg att sy dem på maskin inte skulle blir så snyggt. Inte helt perfekt resultat förstås men 4-åringen är nöjd.

Så önskar jag alla mina läsare mycket skaparglädje för det kommande året och lyckade resultat i allt vad ni företer er. Eftersom detta är en syblogg så försöker jag fokusera på hantverk mest i form av att sy men även lite loppisfynd och annat. Livet rymmer ju bara en liten del av detta men här försöker jag fokusera på glädjen i att skapa något.

8 kommentarer:

 1. Hur fina som helst!!! =) Jag älskar att re-doa gamla plagg till nya, är så kul att se resultatet!

  SvaraRadera
 2. Så fina plagg! Jaaaa, du, den där Kitty.....hon ser ju snäll och trevlig ut i alla fall. Man får väl vänja sig, när barnen så gärna önskar det! Min ena son önskade sig bara tröjor med Pokemon på......inte så kul tyckte jag!

  SvaraRadera
 3. Vilka söta applikationer! Jag har lovat min dotter att jag ska göra en tröja eller klänning med Hello Kitty då hon också gillar denna katt.

  SvaraRadera
 4. Jag är kattallergisk, och där ingår även Kitty... Kul med återanvändning! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Återanvändning är ju bara såå trevligt, jag blir alltid lika glad när jag kan sy något som nästan inte kostar något! Dina plagg är verkligen jättefina!

  SvaraRadera
 6. Vad duktig du är:) Hello Kitty-applikationen var ju jättefin!! Kan tro att tjejerna blev nöjda med dessa plagg, Visst är det kul att redoa?!!

  SvaraRadera
 7. Hej. Jättefin Hello Kitty-applikation. Min dotter gillar också katten i fråga. :)

  SvaraRadera