lördag 21 januari 2012

ÅteranvändningJag har länge beundrat bl a Jumels och Makrills fickmuddisar. Här ville jag testa att sy något liknande. Velourtyget kommer från en morgonrock som jag inhandlat på second hand för några år sedan. Muddarna är även de fyndade på liknande sätt och det röda tyget inuti fickorna har jag fått av en tygängel. Hade inget bra byxmönster till byxorna och de blev lite vida i midjan men de passar min snart 3-åring.

Ska öva mer på att sy fickor på muddisar, nästa gång genom att overlocka kanterna och sy fast med raksöm. Sedan blir det att hitta ett snyggare byxmönster, har ni några tips på var man hittar muddbyxor med lite puff nertill?

4 kommentarer:

 1. Fina byxor! Kul att bla jag fått stå för lite inspiration:) Jag brukar rita av favorit byxan och sy efter det. Vill du ha mer puff så testa dig fram genom att göra dem vidare nedtill. På sistone har jag sytt efter ett Ottobre mönster High Jump, tror det finns i förr förra tidningen. Det mönstret är iof inte så puffigt men det sitter fint om man syr i resår i midjan.

  SvaraRadera
 2. Kul att gamla grejer kommer till användning, jättefina!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Vad fint med ränderna. Jag gillar Ottobres mönster från 4/11! Det finns från bebis och uppår till stora barn också.

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är på att återanvända och skapa nya fina plagg!!! I lajk:) Byxorna blev ju hur fina som helst!!

  SvaraRadera