fredag 21 oktober 2011

John BlundLong time, no see.... Jag är tillbaka men till en början inte så mycket. När en familj flyttat tar det ett tag att komma igång men vi tar det eftersom, när vi hinner. Vi trivs så bra i vårt hus, skönt att komma en bit från stan och närmare naturen.

Idag hade barnen fotografering på förskolan och jag började för ett par veckor sedan fundera om jag skulle ta och sy något som de kunde ha då. Jag tänkte på mina John Blund örngott som jag sparat och som värmt tyghyllan ett tag. Sagt och gjort, i början på veckan började sprättningen av örngotten och sedan drogs maskinerna fram. Oj, så roligt att sy igen! :-) Behövde inte ens trä om overlocken, den har bevarats väl under flytten.

Det blev en enkel skjorta till storasyster och en klänning med spetsdetaljer åt lillasyster. I morse ville storasyster ha klänningen och den passade henne trots att den var lite snäv. Skjortan fick ingen hel John Blund så det var det hon föll för på klänningen. Tror jag skall sy om skjortan så den blir även den en klänning. Lillasyster fick ha den något för stora skjortan men det gick också bra då de är ganska lika i storlek. Mönstret kommer från generösa Aleisa. Försökte få min egen stil på mina alster, hoppas jag lyckats med det och inte efterliknat för mycket Aleisa unika, härliga modeller. Tack Aleisa ännu för detta finfina mönster!På samma loppisrunda som John Blund tyget hittades fann jag också John Blund dockorna. Den ena dockan är byxlös så han skall väl få byxor med tiden.

Nu är det snart läggdags för mig. Att sy sent på kvällarna tar på krafterna... Får önska er en riktigt trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att barnen är jättefina i de här söta John Blund plaggen.Gillar speciellt klänningen. Så avis jag blir på det fina tyget! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Trevligt att höra från dej igen, härligt att ni trivs bra på nya stället! Vilka superfina plagg du har sytt, jättefint med spetsdetaljerna! Må så gott, kram HönaPöna

  SvaraRadera
 3. Hej där! Så´fina John Blund-plagg! De blir ju fina julklänningar också!

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är tillbaka och att det gått bra med flytten! Super-duper fina Blundis-plagg du gjort =)

  SvaraRadera
 5. Åh så himla fina! Klart att de är din tolkning och din stil, du är så begåvad. JAg har inte glömt snedslå paketet men har så mycket med skolan, barn och allt annat att jag hittar inte tiden, nu kommer höstlöv så jag ska skärpa mig!

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka till bloggvärlden! :)
  Verkligen fina plagg du sytt! Jag har inte sett det där tyget i rött förut. Jättefint!

  SvaraRadera
 7. Så söta plagg! Kul att ni trivs bra i nya huset!

  SvaraRadera