måndag 6 juni 2011

Äppel, päppel..


I finnkids sommarkollektion (som jag tänkt sy till mina barn) skall det ingå solhatt, skjorta, 3/4 byxor, hätta och kanske annat.... . Nu har jag i alla fall sytt en solhatt! :-). En till är tillklippt i samma tyg för att systrarna skall matcha varandra. Ibland kan det vara kul med likadana, ibland tycker jag det är gulligt och oftast är det bra för husfridens skull för att slippa onödigt bråk. Till denna modell använde jag storlek 1 år men den passar även min snart 4-åring. Var väl generös med sömsmånen här. Tycker denna Gynthers modell är rymlig och sitter bra på huvudet. Blåser inte så lätt iväg heller som vissa andra modeller. Funderar på om jag skulle sy en till mig själv till sommarsemestern! Nåja, om tid finns förstås... Och som lämpligt tyg hittas! I alla fall behöver även vuxna något att täcka huvudet med om man vistas länge i solen varma sommardagar.



Hoppas ni alla haft en trevlig långhelg! Nu kanske vi får värmen så småningom norrut också. Idag har det varit hyfsat varmt med cirka 20 grader här i trakterna. Underbart med de ljusa kvällarna och så härligt med grönskan och de vilda blommorna som blommar för fullt. Vi har all anledning att tacka Skaparen för allt detta!

5 kommentarer:

  1. Jättesöt hatt och vad snyggt det blev med kantband ute på brättet, måste provas!

    //Lina

    SvaraRadera
  2. Hej. Tack för kommentaren om min tunika. Tyvärr har jag inget mönster på den mer än några nerkraffsade streck på några plastbitar. Men när jag (om jag nu får tummarna loss) renritat det kan du få en kopia. Men då blir det i den storlek jag själv gjort mönstret i. Och det är (tyvärr) large.

    SvaraRadera
  3. Jättesöt solhatt och en fin detalj att sätta kantband runt brättet. Enkelt men effektfullt!

    SvaraRadera
  4. Vilken söt hatt! Gillar tyget. Liksom lekfullt men ändå enkelt.

    Ha en härlig fredag och helg!

    SvaraRadera