fredag 3 juni 2011

Prickigt med snurr


Förra helgen hittade jag en prickig "tantklänning" i ett mjukt fallande tyg på Kupan i Piteå och såg genast en prickig, kort snurrkjol framför mig. Sagt och gjort, sent på onsdag kväll klippte jag av klänningen och påbörjade projektet. Projekt och projekt, en enkel kjol med mudd i midjan var målet. Hade en lämplig randig mudd hemma som passade ypperligt till det söta 60-talsprickiga tyget. För att få lite mer look åt kjolen sydde jag några blå knappar på mudden framtill. Igår invigde jag kjolen på en trevlig examensfest och den höll ihop hela kvällen! :-). Några snälla kommentarer om den fick jag också.


Och så fyndade jag en massa härliga loppisfynd under vår resa till Piteå senaste helg. Sommarens stora nöje i Piteå är sommarloppisen i badhusparken varje lördag. Premiärloppisen på sedvanligt vis på Noliaområdet. Hem släpade jag en härlig bykkorg och en cool kappsäck av modell äldre.Sen på måndagen var det dags för en runda på stans second hand butiker inkl Reprisen i Öjebyn. Ännu mer hittades bl a härliga påslakan och annat kul. De tre mittersta i korgen är påslakan för 15 kr/st. Snacka om låga priser, superfynd! Det romantiska i vitt och rosa klipps inte i, det är alldeles för vackert!Ägaren till denna kappsäck reste troligen år 1965 med SJ:s snälltåg från Hallstahammar till Skellefteå stad. Lite häftigt att etiketten sitter kvar. En äldre människa kanske betraktar denna raritet som skräp medan vi retrosamlare uppfattar den som ett fynd - ja för 40 kr är den ett verkligt kap! Denna skall vara till förvaring i något av barnens rum. Mjukisdjur som de har i mängder kanske det blir.... Popetotrora har en härlig blogg där hon tipsade om den geniala idén med kappsäck som förvaring i barnrum. Kolla in hennes blogg ifall ni inte gjort det! En klart inspirerande blogg för mig!

Det var bra för idag! Jag har fått 3 x award de senaste veckorna men det skriver jag om en annan gång. Nu har jag 3 lediga dagar framför mig. Det är roligt att jobba men lite extra kul med många lediga dagar i början.... Jag hoppas i helgen åtminstone klippa till lite sommarkläder till barnen. Tack för att ni läste mitt lååånga inlägg! Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. snygg kjol, och till dej själv, det är ju alltid trevligt! gillar knapparna på mudden!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg kjol!!!
  Och mycket härliga loppisfynd, kappsäcken var ett kul tips!

  SvaraRadera
 3. Tjusig kjol, vilka fynd du har gjort!/Åsa/minamirakel

  SvaraRadera
 4. Kjolen blev jättefin, kul detalj med knappar på mudden. Den idén ska jag komma ihåg!

  Ser att du gjorde många trevliga loppisfynd under din helg i Piteå!

  SvaraRadera