fredag 26 mars 2010

Gult till påsk


Påsken närmar sig och mitt lillgryn fyller 1 år den 6 april.
Vi kommer att fira henne under påsken och vad passar
bättre än en gul klänning då! Först tyckte jag klänningen såg
ut som ett nattlinne och att det saknas det lilla extra, vad
tycker ni? Mönstret kommer från madebymama som gene-
röst delade med sig av det. Tack Aleisa ännu en gång för det!
Det är en underbart fin modell som är unikt skapat av dig! Var
inget byte av mönster men jag har sänt några mönster åt henne
i efterhand av de jag använder. En duk och en gardinkappa kom
till användning till detta plagg. Den gula gulliga spetsen hittade jag
på loppis i helgen, i exakt samma färg som det gula i klänningen!

16 kommentarer:

 1. Wow vad fin. Jättehärligt mönster. Gult är en speciell färg anser jag eftersom väldigt få personer klär i den färgen. Men denna KAN ju inte annat än sitta bra på vilket barn som helst. Superfin!

  SvaraRadera
 2. Nydelig kjole! Fantastsk fint mønster. Jeg syns ikke det minner om nattkjole annet enn at alle sommerkjoler egentlig gjør det på denne årstiden...

  SvaraRadera
 3. Supergullig :o) Spetsen var pricken över i

  SvaraRadera
 4. inget nattlinne, näjä, det är en gullig gul kaftan, superkul, och du har gjort den så "din" att jag ser inte mig där. Och gissa vad, just nu har slutat med en livsuppgift, hehe, Dinahs gröna kaftan, så med posten ska den iväg just nu. tar inga foto, så den åker snart, och så tar jag mina mönster och kopierar dem och skickar under vecka i ett annat paket, men lillan ska klänningen på måndag, hoppas jag!

  SvaraRadera
 5. Tack, tack för alla fina kommentarer om att ni gillar klänningen! Vad roligt Aleisa att du har sytt klart Dinahs kaftan! Då hinner hon ha den i påskhelgen när vi åker bort till Piteå. Vi skall fira henne där. Vi får varva den gröna kaftanen och den gula... :-)

  SvaraRadera
 6. Så söt och "påskig" klänning! Din lilla 1-åring kommer att bli så fin i den på sin födelsedag!

  SvaraRadera
 7. Den är ju helt underbar!!! Och jag håller med Aleisa...man ser verkligen att det är din...stilren, gullig och tuff på en och samma gång. Dinah kommer att vara hur fin som helst i den på sin 1-årsdag:)

  SvaraRadera
 8. JuMel och Helena: Tack även ni för era gulliga kommentarer! Det är ni sybloggare som ger mig inspiration och idéer till att sy. När man sytt ett tag tror jag också man hittar sin egen stil.. just stilren, gullig och tuff kanske är något som kommer bli min stil, det var en fin beskrivning i alla fall Helena! :-) Jag gillar bäst enkla, smala modeller och då kan man istället mixa med olika tyger, band, spetsar etc.

  SvaraRadera
 9. Jag har blivit himla förtjust i din klänning och funderar på att sy en likadan modell men jag har aldrig testat just denna typen. Undrar lite över om du har någon sorts knäppningsanordning bak i nacken som inte syns på bilderna?

  SvaraRadera
 10. KroKKoFin: Roligt att du är förtjust i klänningen. Mönstret är från madebymama. Framstycket och bakstycket ser likadana ut förutom att man kan ha ett runt sprund framtill eller som denna jag sytt med rundad halsringning. Det är en VID halsringning och jag har bara dragit åt med sidenbandet som är trätt in i snedslån. Har ingen knäppningsanordning i nacken.Halsringningen är alltså nästan så vid så man kan dra ner klänningen över axlarna på barnet så därför behövs bara band att dra åt så halsringningen blir mindre. Även ärmarna är enkla och ser likadana ut fram som baktill, det är ju raglanärm på den. Enkel men gullig modell! Jag är förälskad i den! Hoppas du förstod beskrivningen, annars får du fråga igen! :-)

  SvaraRadera
 11. ja, och det roliga med modellen är att man ju ändra lite hit och dit så det blir klänning, skorta, tunika, och vad man vill. Och stilren är absolut ordet jag skulle säga om dina fina verk, så jag tror att helena har lyckat beskriva dig, och du lyckar desutton med vad som helst du gör. skickat är paketet, mejl kommer men vill önska dig god natt. vi har haft kul och stressigt kalas dagen. jag är helt slut, sov söt du, jag måste sova gooooottttttt!!!!!!

  SvaraRadera
 12. Åh, va hääärlig klänning! SUPERFIN! Inte alls nåt nattlinne. Känns som att man borde få se den på riktigt. Du e så otroligt duktig!

  SvaraRadera
 13. Den ser inte alls ut som ett nattlinne utan en jättefin påsklänning som kommer att vara så fin på din dotter.
  Kul att du hittade en gul spets som passade till klänningen.
  Ha det bra/ Mia

  SvaraRadera
 14. Den är helt underbar och absolut inget nattlinne. Imorgon och på torsdag ska jag bara njuta och sedan ska jag längta till semestern :D.

  SvaraRadera
 15. Jättefin, måste också sy nåt fint till barnen till påsk...

  SvaraRadera
 16. Ja, nog skulle det allt va kul att komma på besök, men tror tyvärr nog att vi måste spara det tills bygget blir klart. Eller klart blir det väl aldrig, men så långt så att vi kan flytta in. Vi ses väl till sommaren gissar jag... Låter hemskt länge till dess, men tiden går så fort nu. Ha det bra!

  SvaraRadera