onsdag 27 februari 2013

Färgglada ugglor, lappar och stjärnor


Lillan behöver fler byxor i sin garderob. Det är lite oväntat brist på kläder i storlek 80 i hennes garderob. Den ömma modern gjorde sig troligen av med bebiskläder för ett par år sedan. En hel del i större storlekar loppades bort av någon anledning. Så det måste ju sys något såklart. Det söta uggletyget från Ohlssons tyger liksom tillhörande mudd fick bli en lite tajt byxa till yrvädret. Långa muddar i bensluten så hon kan använda dem länge. Ursprungsmönstret är från Ottobre men det är så mycket omgjort så det vid det här laget är mitt eget.

Ni ser väl också det läckra lapptäcket jag vann hos Makrill för ett litet tag sedan. Det beundrar vi dagarna i ända! Lillan ligger på det på golvet eller så får hon ha den i vagnen som värmande och som prydnad förstås. Otroligt välsytt och vackert! Tack Makrill för att du hade en så fin utlottning och för att jag fick det fina täcket!


 Har varit sugen länge att sy något lappat och det bidde varsin kudde till de två storasystrarna. Tror de valde det rosaprickiga tyget själv (rosa är innegrejen fortfarande för mellanflickan) och så skulle jag matcha med något som fick bli det gulliga tyget med de små motiven. Flickorna blev helnöjda och har sin lappkudde i sängen bredvid sin huvudkudde. Det prickiga tyget är från Ohlssons tyger och motivtyget från en utförsäljning i Umeå.


Sist och allra minst en hakklapp till yrvädret. Det går ju åt en massa hakklappar i tandsprickningsåldern. Det underbart mjuka stjärntyget kommer från Mjuka tyger. Jag har sytt 2 likadana hakklappar till två syskonbarn i Finland. Hoppas de passar de små pojkarna. 

2 kommentarer: