söndag 13 januari 2013

Prickar, grodor och sånt


Nytt år, något enkelt sytt och nya tyger är vad detta inlägg kommer att handla om. Första bilden en babybyxa till lillan från en återanvänd Marimekko t-shirt som jag hittade på loppis. Hittade en bra tutorial hos Blomma åker vagn där hon visar hur man syr muddar med snygga stickningar. Mina blev inte lika snygga som hennes men jag gjorde ett litet tappert försök! Jag gjorde resårband i mudden i midjan på byxorna för att de ska sitta bättre på och långa muddar i bensluten så hon kan använda dem längre.


Och så här glad var hon idag när hon hade sina nya byxor på sig! Tygdligen gillar hon dem! Hon är en väldigt morgonpigg, bestämd liten dam som inte sover bort dagarna för då kan man ju missa något spännande som händer så här i början av livet. Sällskapsdamer vill hon ha dagarna i ända. Sy det får nog mamma göra på kvällarna om hon har lite energi då kvar! :-). Hoppas det blir ändring på det någon vacker dag!


Sen några nya hyllvärmare. Det behövs ju alltid för en samlare! De två översta tygerna fann jag i hemlandet på lokal loppis, sällan jag brukar hitta nya, oanvända tyger! Kul! Ett rosa bondgårdstyg, till en tygtavla kanske. Någon som vet vem som designat?


Ett underlakan med örngott, helt nytt! Till stora kuddar kanske, nu får det värma de övriga gröna tygerna  ett tag tills jag vet vad det skall bli.


Sen dessa underbara grodor från Borås Textil med design Helen Trast som jag budade hem från Tradera. Ett sådant tyg kan man ju inte motstå! Jag har haft ett syskontyg i grönt och blått tidigare som jag sytt en hätta av för några år sedan. Det lär nog bli hätta av det här tyget också senare i vår när det blåser mer vårliga vindar. Nu är det ju vinterväder och vackert sådant vissa dagar.

Sedan hade jag turen att vinna det här fina lapptäcket hos Makrill igår. Längtar tills jag får hem det på posten. Hoppas lillan gillar det så pass mycket att hon vill ligga där ofta. Hon kör några gympingpassa och jag syr... Trallallaaa...så kommer det att bli!

Så blickar vi framåt, hoppas på mer sytid och att bloggen blir uppdaterad oftare än någon gång i månaden.