tisdag 24 maj 2011

Klöver och fårhage..


Den första klänningen som såldes hos min återförsäljare var en klöverklänning så att sy flera sådana borde vara ett ganska säkert kort, att den blir såld. Sedvanligt mönster och inget nytt - bred spets nedanför oket och en smal uddspets längst ner på klänningen. Var rätt svårt att sy dit den, nej nästan omöjligt eftersom den är så smal men för en sömmerska skall väl ingenting vara omöjligt så skam den som ger sig. Efter ett antal sprätt och nya försök var den på plats!!


Storlek 1-2 år på denna klöverklänning. Dubbla knappar i mörkgrönt vid axlarna för att knäppa klänningen.


Söndagens utflykt gick till en 4H-gård i närheten av där vi bor. Barnen matade överförtjusta både fåren, lammen och hästarna. På gården finns också grisar, kaniner och katter. Ett roligt och billigt sätt att förnöja barn! :-)


lördag 21 maj 2011

Ett rosa set




Besökte min återförsäljare i veckan och hela 3 st klänningar hade sålts så jag blev inspirerad att sy några klänningar igen och fylla på i butiken. Först en babyklänning i ett rosaprickigt retrotyg. Tillhörande hätta som är ofodrad. Tyget kommer från en smal gardinkappa så för att dölja skarven mitt fram på klänningen placerade jag en spets där. Tycker det blev lite gulligt så!!



Storleken på detta set är ungefär 62 eller 3 månader.

Jag tar inte emot beställningar nu under sommaren. Jag börjar jobba 1 juni heltid så om jag hinner sy något under sommaren så blir det till mina egna barn. Hmm ... jag hoppas de kan få varsin solhatt i alla fall, förstår inte vart tiden flyger iväg numera ... men det finns mycket roligare saker att göra under den fina sommarperioden än att sitta fastklistrad vid symaskinen. Får önska er en fortsatt trevlig helg!

lördag 7 maj 2011

Somriga solhattar



Här kommer då de utlovade solhattarna som syddes till ett syskonpar, 2 flickor. Nu har de nått beställaren och passar de små söta flickorna fint. Det känns bra för mig! Den i rött och vitt är lite mindre medan den småblommiga är till den äldre flickan.


Tyget till denna solhatt kommer från ett barnpåslakan jag fyndat på second i Vasa. Ena sidan på lakanet är randigt. Passade då på och gjorde insidan av solhatten randig. Tycker det blev lite läckert så! :-).

.

Och tyget till denna somriga solhatt kommer från en rund duk jag fått av svärmor. Tyget är av superfin kvalitét. Solhatten är kantad med grön snedslå som något så när matchar blombladen. Jag tycker själv solhatten blev läcker, jag gillar tyget! En likadan tror jag min äldre dotter kommer att få. Det skulle matcha hennes nya gröna sommarjacka! Så fler solhattar lär det komma här!

onsdag 4 maj 2011

Pompeja och andra fynd


Visst man kan fynda på Tradera men kanske inte så ofta! Så här löd texten på auktionen jag budade hem för ett par veckor sedan: "Gamla supersnygga gardiner!****2 längder****". En enkel bild ej förstorbar, men mina falkögon såg att det kunde vara Pompeja och lade mitt bud på 30 kr! Ingen annan bjöd så gardinerna blev mina för 30 kr (+porto 60). Det kan man väl kalla fynd? Vet ännu inte vad jag skall göra med mitt Pompeja-tyg så tillsvidare får det ligga till sig i mina överfyllda tyghyllor!

Bomullstyg i petrolblått med härliga rosor och smalspårig turkos manchester. De matchar varandra i nyanser trots att det inte syns på bilderna. En hätta och tuffa byxor till 2-åringen av manchestern kanske? Kjol till mig av det blommiga? Jag drömmer....

Retro sängöverkast i frotté och barntäcke i underbara färger. 70-tal måhända. I alla fall är de i mycket gott skick. Blir väl passande i ett barnrum. Rummet är ännu väldigt halvfärdigt...

Så till sist ett riktigt roligt och användbart fynd! En hylla för sytrådsrullar! 3-åringen fick i uppdrag att placera sytrådsrullarna på pinnarna och efter lite sorterande från min sida så blev det så här snyggt! Nåja en del rullar har inte så mycket tråd men ändå....

Nästa inlägg blir kanske med solhattar. Två hattar till ett syskonpar är på väg till beställaren men hon har inte fått dem än så om några dagar återkommer jag med dem. Tack för att ni tittar in hos mig. Hoppas jag kan få lite mer tid framöver att läsa era bloggar (ni som har). Just nu är det fulltecknat i min almanacka, idag glömde jag bort ett utvecklingssamtal...